Ford Tourneo Custom

NOUL FORD TOURNEO CUSTOM


Creat pentru transportul de persoane, avansează acum la un nou nivel Confort de excepţie, design inteligent, tehnologie avansată şi spaţiu până la nouă persoane. Îl manevrezi la fel de uşor ca pe un autoturism şi are un exterior ultramodern.


Tehnologii de vârf pentru relaxarea şi confortul tău


Noul Tourneo Custom are o listă impresionantă de caracteristici inteligente, de asistare a şoferului, ca de exemplu un sistem de asistenţă pentru unghiul mort, ce vede vehicule pe care tu nu le poţi vedea. Funcţia Intelligent Speed Assist foloseşte camera de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, pentru a detecta în prima instanta limita de viteză în curs (când este activată), ajutându-te să menţii viteza sub limită.


Sistemul Alertă la Intersectarea cu Traficul te avertizează dacă detectează vehiculele care se apropie când ieşi cu spatele. Iar Adaptive Cruise Control e conceput să te ajute să menţii automat o distanţă prestabilită faţă de vehiculul din faţa ta.

Motor cu tehnologie avansată


Motorul Ford EcoBlue de 2,0 litri e cu adevărat avansat, generând putere şi cuplu la niveluri foarte înalte. În mod impresionant, motorul satisface şi obiectivele de emisie ultra-scăzută şi creşte eficienţa consumului de combustibil.

Relaxeaza-te şi bucură-te de drum


Cu noul Tourneo Custom, te bucuri de o experienţă excepţională la bord, oriunde te-ai aşeza. Scaunele flexibile din spate oferă multe configuraţii posibile, iar dacă alegi versiunea cu ampatament lung L2, ai şi mai mult loc pentru bagaje.


Noile scaunele reversibile de pe rândul doi, îţi permit să creezi cu uşurinţă un aranjament pentru conferinţe. De asemenea, în funcţie de modelul ales, te poţi bucura de trei scaune separate pe rândul doi şi locuri individuale pe rândul trei. Scaunele individuale pot fi pliate, rabatate, culcate şi îndepărtate separat. În ce priveşte confortul, ţesăturile şi tapiţeriile premium, opţiunile de depozitare şi execuţia de calitate la nivel de autoturism, asigură atât satisfacţia şoferului, cât şi pe cea a pasagerilor.

Un sistem care ajută la protejarea pietonilor


Sistemul de Asistenţă Pre-Coliziune detectează vehiculele mai lente pe drumul din faţă sau pietonii care s-ar putea intersecta cu traseul maşinii tale, avertizând prezenţa acestora. Dacă nu reacţionezi, sistemul aplică automat frânele. Tehnologia a fost special concepută pentru reducerea severităţii accidentelor sau evitarea completă a acestora, funcţionând eficient la viteze până în 80 km/h (cu vehicul şi carosabil în stare normală).


Simte-te ca la volanul unui autoturism de lux


Noul Tourneo Custom a fost înzestrat cu numeroase caracteristici, ca drumurile tale să fie mai plăcute. De exemplu, scaunul încălzit şi reglat electric şi volanul reglabil asigură o ergonomie perfectă a spaţiului tău, în timpul condusului. În acelaşi timp, comportamentul şi feedbackul comenzilor îţi conferă linişte şi siguranţă în orice condiţii - la deplasarea cu viteză, pe carosabil uscat sau umed, cu sau fără încărcătură. Se adăuga aici suita de tehnologii de asistare a şoferului, printre care sistemul de asistenţă la pornirea în rampă, controlul vectorului de cuplu şi reducerea impactului vântului lateral.


Caracteristicile indicate pe această pagină pot fi disponibile numai la unele modele. Când sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi opţiuni suplimentare ce presupun costuri adiţionale. Pentru informaţii suplimentare, descarcă broşura şi consultă specificaţiile actuale.


Vede semnele de circulaţie pe care le-ai putea rata


Indiferent dacă semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de Recunoaştere a Indicatoarelor Rutiere le poate identifica cu succes. O pictogramă de viteză sau un semn de interzicere a depăşirii, apare automat pe panoul de bord şi se schimbă de fiecare dată când detectează că intrii într-o zonă cu o limită nouă.

Sistem inteligent care monitorizează permanent ce vehicule se află în faţa maşinii


Cu ajutorul tehnologiei opţionale a tempomatului adaptiv, alegi viteza cu care doreşti să te deplasezi, iar sistemul o va menţine constantă. Dacă senzorul RADAR incorporat detectează un vehicul în faţă, acesta îţi va încetini vehiculul pentru a menţine o distanţă prestabilită. De îndată ce drumul din faţă devine liber, sistemul va accelera până la viteza aleasă. Sistemul de avertizare frontală e o tehnologie care face parte din tempomatul adaptiv şi este concepută pentru a te avertiza în cazul în care te apropii din greşeală, prea mult de vehiculul din faţă.

Tempomat care se adaptează automat


Cu ajutorul tehnologiei opţionale Tempomat adaptiv, alegi viteza cu care vrei să te deplasezi, iar sistemul o va menţine constantă. Dacă senzorul RADAR incorporat detectează un vehicul în faţă, acesta va încetini maşina ta. pentru a menţine o distanţă prestabilită. Îndată ce drumul din faţă e liber, sistemul va accelera până la viteza aleasă. Sistemul de avertizare frontală e o tehnologie ce face parte din Tempomatul Adaptiv şi este concepută pentru a te avertiza dacă accidental, te apropii prea mult de vehiculul din faţă.

Tehnologia care vede ce nu vede şoferul


Sistemul de Asistenţă pentru Unghiul Mort, utilizează senzori RADAR pentru a identifica autovehiculele ce se pot afla în unghiul mort. Aceştia sunt amplasaţi pe ambele părţi ale noului Tourneo Custom şi te avertizează prin intermediul unei lumini portocalii afişate în oglinda laterală.

Sesizează vehiculele pe care le-ai putea rata


Alertă la Intersectarea cu Traficul face parte din Sistemul de Asistenţă pentru Unghiul Mort. Atunci când ieşi cu spatele dintr-un loc de parcare şi ai vizibilitate redusă asupra traficului, Alertă la Intersectarea cu Traficul poate detecta vehicule care se apropie şi emite un sunet de avertizare. Această tehnologie declanşează o lumină pe oglinda laterală exterioară (stânga sau dreapta, în funcţie de direcţia din care se apropie vehiculele) şi emite o avertizare pe afişajul multifuncţional.

Faruri noi, cu aspect caracteristic


Farurile HID generează o lumină precisă şi intensă. Construcţia lor pragmatică include un design ce îi conferă noului Tourneo Custom un aspect distinctiv, datorat farurilor de zi cu leduri. În plus, Faza Lungă Anti-Orbire se ajustează automat, pentru a nu-i deranja pe ceilalţi şoferi, iar componenta statică pentru curbe a acestor faruri noi, te ajută să vezi mai clar în viraje.

Marşarier mai simplu şi mai sigur


Stâlpi opritori, biciclete, ziduri joase... Camera video pentru vedere spate îţi arată tot ce se află în spatele maşinii, pe un ecran integrat în consola centrală. Sistemul îţi arată obiecte pe care le-ai putea omite şi în plus, afişează linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi şi în cele mai înguste spaţii. Camera se activează automat când selectezi treapta de marşarier.

Suspensie pneumatică spate


Datorită suspensiei pneumatice spate, sistemul se ajustează automat pentru a menţine o gardă la sol constantă, indiferent de condiţiile de încărcare. Aceasta înseamnă că te vei bucura de o deplasare plăcută, indiferent dacă eşti singur în vehicul, cu pasageri sau dacă vehiculul e încărcat la maximum.

Asistenţa de Urgenţă Ford SYNC


Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC este Asistenţa de Urgenţă ***. În cazul unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate utiliza un telefon mobil împerecheat şi conectat prin Bluetooth® pentru a te ajuta să efectuezi un apel direct către Serviciile de Urgenţă. Poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi cu personalul serviciului de urgenţă, dacă e cazul. Un aspect extrem de important e faptul că sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar şi atunci când tu n-o poţi face.


Performanţe superioare şi eficienţa excepţională a combustibilului


Noul Tourneo Custom înglobează o serie de sisteme fără compromisuri, concepute să îmbunătăţească atat performanţa cât şi eficienţa maşinii. Printre acestea se numără motorul Ford EcoBlue de 2,0 litri, o cutie de viteze automată, ce asigură selectarea mai eficientă a treptelor de viteză, precum şi tehnologia Auto Start-Stop.


Caracteristicile indicate pe această pagină pot fi disponibile doar la unele modele. Când sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi opţiuni suplimentare, ce presupun costuri adiţionale. Pentru informaţii suplimentare, descărca broşura şi consultă specificaţiile actuale.


Intervale de service lungi, pentru ca tu să stai mai puţin în afară drumului


Motoarele avansate Ford EcoBlue de 2 litri sunt rezistente şi fiabile, cu intervale de service mai lungi. În plus, componentele supuse uzurii normale au fost, de asemenea, concepute să reziste mai mult timp fără întreţinere.

Performanţa care atinge obiectivele


Motorul Ford EcoBlue de 2,0 litri e un motor diesel avansat, ce atinge obiectivele de emisie Euro 6.2. Aceste obiective au fost îndeplinite prin introducerea unei tehnologii cu sisteme catalitice avansate. Toate acestea au fost realizate fără a sacrifica performanţa sau plăcerea de a conduce.

Un aditiv care elimină poluarea


Un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR) foloseşte AdBlue®, un lichid bazat pe uree/apa, pentru a converti emisiile de NOx din gazele de eşapament, în azot şi apă. Apoi, un filtru de particule reduce peste 99% din particulele solide emise din gazele de eşapament, generate de vehicul. Pentru a funcţiona corect, rezervorul de AdBlue® al motorului Ford EcoBlue pe motorină, trebuie umplut cu lichid AdBlue®. Când nivelul lichidului e prea scăzut, sistemul va emite avertismente luminoase.

Foloseşti mai puţin combustibil, cu funcţia pornire-oprire automată


Atunci când te opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum farurile, aerul condiţionat, radioul şi sistemul Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză sau apasă pedala de acceleraţie, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în oraşe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Transmisia automată SelectShift


Atât motorul de 130 CP, cât şi cel de 170 CP, sunt disponibile cu transmisie automată SelectShift, în şase trepte de viteză. Acesta este grupul motopropulsor standard ales pentru o gama largă de stiluri de caroserie şi greutăţi brute ale vehiculului. E special proiectat pentru a-ti oferi o experienţă de condus relaxantă şi fără probleme, mai ales în zone cu trafic aglomerat, opriri şi porniri frecvente. Cutia de transmisie îţi permite să schimbi vitezele manual dacă doreşti, cu ajutorul butoanelor de pe schimbătorul de viteze din plânsă de bord. De asemenea, ai posibilitatea de a bloca treptele de viteză, în condiţii de drum mai dificile. De pilda, pe suprafeţele alunecoase sau în pante cu înclinaţie mare.


Confort şi avantaje incluse în design


Beneficiind de scaune cu reglaje multiple, tehnologie hands-free, un sistem sofisticat de climatizare cu zona dublă, depozitare inteligentă şi alte facilităţi, vă puteţi bucura de călătorii clasa întâi împreună cu ceilalţi pasageri.


Caracteristicile indicate pe această pagină pot fi disponibile numai la unele modele. Când sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi opţiuni suplimentare care presupun costuri adiţionale. Pentru informaţii suplimentare, descărcaţi broşura şi consultaţi specificaţiile actuale.


Scaune pentru confort şi flexibilitate


Scaunul şoferului e complet reglabil, împreună cu volanul, ca tu să îţi găseşti uşor poziţia de condus ideală. Există şi o cotieră incorporată, iar suportul reglabil pentru zona lombara, scaunele faţă încălzite şi scaunul şoferului cu reglare electrică, sunt opţionale. La acestea se adaugă sistemul versatil de scaune pentru conferinţă, ce permite rotirea rândului al doilea cu faţa spre spatele vehiculului. Astfel, sunt posibile numeroase configuraţii pentru a crea spaţiul ideal de transport sau pentru mărirea zonei destinate bagajelor, fără a fi necesară scoaterea vreunui scaun.


Dacă ai nevoie de mai mult spaţiu de încărcare, scaunele de pe al doilea şi al treilea rând pot fi scoase separat. Acest lucru îţi permite să configurezi vehiculul cum doreşti, pentru a obţine exact spaţiul de care ai nevoie.

Preia comanda cu tehnologia avansată hands-free cu SYNC 3


SYNC 3 este cea mai avansată versiune de până acum. Este mai rapidă şi mai uşor de utilizat, cu comenzi vocale îmbunătăţite şi mai multe funcţii. Nouă interfaţă are butoane mai mari pentru o utilizare mai facilă, iar ecranul tactil colorat recunoaşte acum gesturi de strângere şi glisare specifice smartphoneurilor şi tabletelor pentru o navigare şi mai intuitivă. SYNC 3 include, de asemenea, aplicaţiile AppLink, CarPlay şi Android Auto ***, pentru a afişa informaţiile smartphoneului tău pe ecranul tactil.

Toate la locul lor şi câte un loc pentru toate


Există din belşug spaţiu de depozitare acoperit, inclusiv în partea de sus a consolei de bord. Acest compartiment cu capac es prevăzută cu o priză electrică de 12V, o intrare auxiliară şi un port USB standard.

De asemenea, poţi opta pentru montarea unei prize de 150 wati, 240 V, între scaunul şoferului şi cel al pasagerului din faţă.


Alte elemente ingenioase, precum suportul cu pleoapa pentru pahare, suporturile pentru sticle, cutiile pentru laptopuri şi dosare, aflate sub scaune, compartimentele din uşi şi mesele rabatabile, te ajută să păstrezi spaţiul ordonat şi lucrurile de valoare ascunse vederii.

Uşi duble glisante


Pentru flexibilitate sporită şi facilitarea accesului, există uşi glisante pe ambele părţi. S-a investit multă atenţie în designul uşilor, având şina acoperită pentru a masca mecanismul şi de asemenea pentru a îmbunătăţi aerodinamicitatea şi reduce zgomotul. Iar scările de calitate premium de sub uşi, sunt instalate standard.

Portbagajul de plafon integrat îmbunătăţeşte confortul, economia şi emisiile de zgomot


Roof rack-ul inovator se rabatează complet când nu este utilizat. Nu doar te scuteşte de neplăcerea de a înşuruba şi demonta un portbagaj convenţional, dar te ajută şi să economiseşti combustibil, prin reducerea rezistenţei aerului. Îţi face şi călătoria mai silenţioasă, prin reducerea zgomotului produs de vânt.

Curăţă parbrizul rapid cu Quickclear


Această dotare inteligentă e creată pentru a-ti permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să atingi un buton şi filamente extrem de subţiri se supraincalzesc, pentru a curăţa parbrizul de gheaţă, ceaţă şi abur, precum şi pentru a ajuta la dezgheţarea ştergătoarelor. Sistemul acţionează în câteva secunde, chiar şi la temperaturi negative.

Tourneo Custom Shuttle Bus


Cu accent pe confortul pasagerilor, noul Tourneo Custom Shuttle Bus L2, oferă spaţiu generos pe fiecare dintre cele patru rânduri de scaune cu acces direct. Scaunele din spate sunt uşor accesibile prin uşile glisante laterale. Disponibil la toate seriile şi având opţiunea cu tapiţerie completă din piele, este modalitatea ideală de a pune confortul şi mobilitatea pasagerilor mai presus de spaţiul pentru bagaje.


Siguranţă în fiecare moment


După cum te asteptai, siguranţa e esenţială la noul Tourneo Custom. O întreagă gamă de tehnologii a fost implementată să protejeze şoferul, pasagerii şi vehiculul. Toate acestea contribuie la cotarea cu 5 stele, în urma testelor de siguranţă Euro NCAP.


Caracteristicile indicate pe această pagină pot fi disponibile numai la unele modele. Când sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi opţiuni suplimentare, ce presupun costuri adiţionale. Pentru mai multe informaţii, descarcă broşura şi consultă specificaţiile actuale.


Un sistem care protejează pietonii


Sistemul de Asistenţă Pre-Coliziune detectează vehiculele mai lente de pe drumul din faţă sau pietonii care s-ar putea intersecta cu traseul tău, avertizând prezenţa acestora. Dacă nu reacţionezi, sistemul aplică automat frânele. Această tehnologie ajută la reducerea severităţii accidentelor sau la evitarea completă a acestora, funcţionând cu eficacitate la viteze până în 80 km/h (cu vehiculul şi carosabilul în stare normală).

Siguranţă de 5 stele


Ca dovadă a capacităţii de a proteja pe şoferul şi pasagerii, noul Tourneo Custom a obţinut un calificativ de 5 stele din partea Euro NCAP.

Menţinerea în siguranţă pe banda de rulare a remorcii


Sistemul de stabilizare a remorcii detectează "serpuirea" sau balansarea remorcii şi reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetineşte vehiculul, reducând cuplul motorului şi crescând treptat presiunea frânelor pe toate roţile.

Caracteristici de control care se adaptează în funcţie de încărcătura


Sistemul de Control Adaptiv al Încărcăturii ajustează Controlul Electronic al Stabilităţii în funcţie de greutatea totală pe care o transporţi. Asigură control şi stabilitate, indiferent dacă maşina e goală sau complet încărcată.

Airbaguri de jur-imprejur


Noul Tourneo Custom include o serie completă de airbaguri. Printre acestea se numără airbagul standard pentru şofer, plus airbaguri opţionale pentru pasager, cap, torace şi airbaguri cortină laterale, pentru aprotectie suplimentară la nivelul capului, în cazul unui impact lateral în zona superioară.

Caroserie mai solidă


Structura mai robustă a caroseriei noului Tourneo Custom se traduce prin rezistenţă şi rigiditate îmbunătăţite, în caz de impact. De asemenea, rigiditatea sporită are drept rezultat şi ameliorări semnificative vizavi de rularea şi manevrarea vehiculului, estompandu-se totodată şi nivelul zgomotului şi al vibraţiilor în interiorul maşinii.

Ajutor pentru menţinerea copiilor în siguranţă


Noul Tourneo Custom e conceput pentru a ţine copiii mici în siguranţă în fiecare călătorie. Este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil în spate, aşa că poţi folosi cu uşurinţă două scaune pentru copii.

Avertizare timpurie în caz de pană


Dacă detectează că vreunul dintre pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, sistemul de monitorizare a presiunii te avertizează prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.