Ford Transit Courier

NOUL FORD TRANSIT COURIER


Drumuri mai puţin obositoare, călătorii mai economice


Tempomatul îţi permite să setezi o viteză, iar apoi o menţine constantă până frânezi sau accelerezi. De asemenea, cu ajutorul schimbătoarelor de pe volan poţi regla viteza în timp de conduci.

În plus, limitatorul de viteză reglabil te ajută să menţii vehiculul în limita de viteză prestabilită pe care o selectezi. Sistemul economiseşte combustibil şi în acelasi timp minimizează posibilitatea de a depăşi limita de viteză. Pe lângă beneficiile practice, ambele tehnologii îţi fac drumurile lungi să pară mai relaxante.

Transmisia cu 6 trepte de viteză economiseşte combustibil


Noul Transit Courier e dotat cu o cutie manuală in 6 trepte, care îl face mai economic şi mai eficient. Odată ce ajungi la o viteză suficient de mare, treci uşor la viteza a 6-a şi economiseşti combustibil în timp ce conduci. Vei constata cu bucurie că schimbarea treptelor se face lin şi repede.

SYNC 3. Hands-free, fără efort


Ford SYNC 3 este un sistem avansat care îţi permite să rămâi conectat şi să controlezi telefonul, muzica şi sistemul de navigaţie. Alege fie comenzile vocale, fie ecranul tactil color de 8", cu gesturi de ciupire şi glisare pentru a naviga intuitiv. Poţi chiar solicita o listă de restaurante locale doar spunând simplu "I'm hungry" ("Mi-e foame").

Menţii controlul, chiar şi în condiţii dificile


Controlul electronic al stabilităţii şi sistemul avansat de control al tracţiunii monitorizează în mod constant progresul vehiculului tău. Acestea detectează când un vehicul pierde din aderenţă şi aplică automat un impuls de frânare pe fiecare roată individuală, ajutând la stabilizarea maşinii. Aceasta va asigura cea mai bună aderenţă, performanţă şi stabilitate, atunci când ai nevoie cel mai mult.

Compact şi încăpător


E compact, dar cu ajutorul zonei de încărcare de 2,3 metri cubi, obţii un volum de încărcare cu 10% mai mare ca al altor vehicule din aceeaşi clasă. În spatele peretelui despărţitor complet, există suficient spaţiu pentru un europalet şi o capacitate de încărcare cu o sarcina utilă de 600 kg. Caracteristicile ingenioase ajută la protejarea marfii şi a vehiculului de condiţiile dificile specifice activităţilor tale. Cum această utilitară respectă standarde stricte pentru vehicule comerciale, a fost concepută să reziste şi sa minimizeze costul de deţinere.


Experienţa la volan


Noul Transit Courier este extrem de spaţios - şi nu numai pentru încărcătura ta. Habitaclul este plin de tehnologii inteligente, care te ajută să profiţi la maximum de fiecare zi. Tempomatul cu dispozitiv ajustabil de limitare a vitezei face călătoriile lungi mai puţin obositoare şi mai eficiente. În timp ce camera video din spate şi senzorii de parcare fac parcarea mai uşoară şi fără bătăi de cap.


Drumuri mai puţin obositoare, călătorii mai economice


Tempomatul îţi permite să setezi o viteză, iar apoi o menţine constantă până frânezi sau accelerezi. De asemenea, cu ajutorul schimbătoarelor de pe volan poţi regla viteză în timp de conduci.

Marşarier mai simplu


Stâlpi, biciclete, ziduri mai joase... camera spate îţi arată orice se află în spatele tău, pe ecranul integrat în consola centrală. Pe lângă obiectele pe care poate tu nu le-ai observa, sistemul afişează şi niste linii virtuale, care te ajută să parchezi chiar şi în cele mai înguste spaţii. Camera se activează automat atunci când selectezi marşarierul.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă


Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în faţă, când porneşti din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurându-ţi mai mult timp şi control, când muţi piciorul de pe pedala de frână, pe cea de acceleraţie. Acest sistem este de asemenea util când opreşti şi porneşti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Senzori care facilitează procedura de parcare


Senzorii de distanţă la parcare te ajută să determini distanţa dintre vehiculul tău şi orice fel de obstacol din spatele tău. Când detecteaza un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică, cu cât te apropii mai mult de obstacol.

Asistenţa pentru situaţii de urgenţă Ford SYNC


Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îţi poate salva viaţa este Asistenţa de urgenţa. În cazul puţin probabil al unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil împerecheat şi conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct către Serviciile de urgenţă, în locul tău. Poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi cu personalul serviciului de urgenţă, daca e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar şi atunci când ţi-ai pierdut cunoştinţa.


Confort şi funcţionalitate


Interiorul noului Transit Courier combină designul ultramodern cu tehnologii bine gândite pentru a oferi o experienţă de condus confortabilă şi convenabilă. Adăugarea conectivităţii SYNC 3 avansate permite controlul fără efort al telefonului, navigaţiei, divertismentului şi altele. În timp ce sistemele inteligente, inclusiv farurile automate, ştergătoarele cu senzori de ploaie şi funcţia Ford EasyFuel te ajută să ai o zi mai uşoară.


SYNC 3. Hands-free, fără efort


Ford SYNC 3 este un sistem avansat care îţi permite să rămâi conectat şi să controlezi telefonul, muzica şi sistemul de navigaţie. Alege fie comenzile vocale, fie ecranul tactil color de 8", cu gesturi de ciupire şi glisare pentru a naviga intuitiv. Poţi chiar solicita o listă de restaurante locale doar spunând simplu "I'm hungry" ("Mi-e foame").

Un loc sigur pentru toate dispozitivele tale


Sistemul de andocare e conceput pentru a-ţi ţine dispozitivul de navigare prin satelit, telefonul inteligent sau player-ul MP3 şi are un port USB.

Reglează temperatura ideală pentru tine şi pasager


Cu ajutorul dotării opţionale Sistemul de control electronic automat al temperaturii cu zona dublă de control (DEATC), poţi selecta temperaturile pe care tu şi pasagerul din faţă le preferaţi fiecare, iar sistemul le va menţine cu ajutorul Sistemului avansat de climatizare.

Sistemul Ford Easy Fuel pentru alimentare fără probleme


Această tehnologie utilă face imposibilă alimentarea greşită a maşinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Mai mult, datorită faptului că sistemul Ford Easy-Fuel e un sistem fără buson, nu va mai trebui să pui mâna vreodata pe un buson murdar.

Curăţă parbrizul rapid cu Quickclear


Această dotare inteligentă e creată pentru a-ţi permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să atingi un buton şi filamente extrem de subţiri se supraîncălzesc, pentru a curăţa parbrizul de gheaţă, ceaţă şi abur, precum şi pentru a ajuta la dezgheţarea ştergătoarelor. Sistemul acţionează în câteva secunde, chiar şi la temperaturi negative.

Spaţii de depozitare utile peste tot


Noul Transit Courier este plin de spaţii de depozitare utile. De exemplu, raftul de depozitare superior face ca tot ce-ţi trebuie să fie la îndemână, iar consola centrală spaţioasă poate adăposti o mapă A4 sau un laptop mic. Există, de asemenea, un spaţiu de depozitare convenabil sub scaun, pentru obiecte de valoare. Iar torpedoul cu capac şi cele două suporturi pentru pahare te ajută să găseşti spaţiu pentru toate.

Ştergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie


Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda când detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricaror condiţii meteo. Poţi alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte că ştergătoarele să se activeze.

Faruri care se aprind automat, când este necesar


Farurile automate sunt prevăzute cu senzori care detectează lumina când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condiţiilor de iluminare. De exemplu, când intri într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acţionare automată, ce pot face condusul mai simplu şi mai sigur.

Oglinzi care se pot proteja singure


Pentru a evita deteriorarea accidentală, oglinzile laterale rabatabile electric se pliază către interior, după ce ai parcat. Când sunt rabatate, oglinzile protejează de asemenea, elegantele indicatoare integrate.


Performanţa şi eficienţa


Eficient, agil şi distractiv de condus. Noul Ford Transit Courier combină dinamicile plăcute de condus cu emisii de CO2 impresionant de reduse şi o economie excepţională de combustibil.


Motorul Ford EcoBoost 1.0 premiat pe benzină şi motorul rafinat Duratorq TDCi 1.5 sunt combinate cu o cutie de viteze manuală pentru a oferi performanţe fără sincope şi reacţii rapide, oriunde ai merge.


Transmisia cu 6 trepte economiseşte combustibil


Noul Transit Courier e dotat cu o transmisie manuală cu 6 viteze, care-l face mai economic şi mai eficient. Odată ce ajungi la o viteză suficient de mare, treci uşor la viteza a 6-a şi economiseşti combustibil în timp ce conduci. Vei constată cu bucurie că schimbarea treptelor se face lin şi repede.

Mai multă putere. Mai multă eficienţă. Mai multă bună dispoziţie


Revoluţionarul motor de 1.0 litri, în 3 cilindri, Ford EcoBoost îţi oferă puterea la care te-ai aştepta de la un motor convenţional de 1.6 litri, dar cu un consum mult mai bun şi emisii de CO2 mult reduse. Câştigi, adică, pe toate planurile.

Aerodinamică mai bună pentru economie mai mare


Când conduci cu viteză redusă, Sistemul activ cu obturator pentru grilă ţine orificiile de ventilaţie de la nivelul grilei deschise, pentru a răci motorul. Când prinzi viteză, acesta se poate închide automat, îmbunătăţind aerodinamică şi ajutând la economisirea combustibilului. În timp, această tehnologie poate face o mare diferenţă în privinţa economiei de combustibil.

Foloseşti mai puţin combustibil, cu funcţia pornire-oprire automată


Atunci când te opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum farurile, aerul condiţionat, radioul şi sistemul Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treapta de viteză sau apasă pedala de acceleraţie, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în oraşe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Manevrare grozav de simplă


Spre deosebire de vehiculele multifuncţionale mai mari, noul Transit Courier are un diametru de bracare de doar 10,5 metri, astfel, scade dificultatea parcării în locuri strâmte şi creşte manevrabilitatea pe străzile înguste.

Motoare ce respectă norme stricte


Indiferent de motorul pe care îl alegi, este liniştitor să ştii că acesta va respecta normele de emisii Euro 6.2. În cazul motoarelor pe benzină, normele de emisii Euro 6.2 înseamnă că motorul nu poate produce mai mult de: 1,0 g/km de monoxid de carbon, 0,10 g/km de hidrocarburi, 0,06 g/km de oxizi de azot şi 0,005 g/km de particule poluante.


Inteligent şi sigur


Noul Transit Courier integrează o serie de tehnologii inteligente, concepute pentru a te proteja pe ţine, vehiculul tău şi ceilalţi şoferi. Sisteme precum controlul electronic al stabilităţii şi controlul tracţiunii ajută la îmbunătăţirea stabilităţii în condiţii de condus dificile. Iar sistemele de monitorizare a presiunii din pneuri pot chiar să te alerteze atunci când detectează că pneurile pierd presiune.


Aderenţă maximă cu efort minim


Un sistem avansat de control al tracţiunii elimină alunecarea în exces a roţilor şi îţi asigură cea mai bună aderenţă, performanţă şi stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu şi ajustează puterea livrată roţilor individuale ale vehiculului, asigurând contact şi aderenţă maxime, când accelerezi.

Avertizare timpurie în cazul unei pene


Dacă vreunul dintre pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) te avertizează imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată


Sistemul de frânare cu anti-blocare roţi (ABS) şi distribuţia electronică a forţei de frânare se combină pentru a asigura o frânare mai bine controlată.

Protecţie continuă împotriva răsturnării


Senzorul unic Ford pentru rata de deviere ajută Sistemul de reducere al efectului de răsturnare să menţină pneurile pe sol, în special când centrul de greutate e ridicat şi când vehiculul parcurge viraje cu partea exterioară mai coborâtă.

Sistem avansat de airbaguri


Noul Transit Courier este disponibil cu airbaguri pentru şofer şi pasager, precum şi airbaguri laterale, împreună cu un sistem îmbunătăţit de activare.

Închidere centralizată, cu telecomanda


Noul Transit Courier are un sistem de închidere centralizată a uşilor, cu telecomanda, care este mai sigur ca niciodată. Şi aceasta deoarece poţi alege să descui o singură uşă, în timp ce celelalte rămân blocate, până când activezi un comutator de pe portiera şoferului. Acelaşi comutator controlează blocarea şi deblocarea tuturor uşilor vehiculului.

Două opţiuni de sistem de alarmă de nivel înalt


Noul Transit Courier este disponibil cu un sistem de alarmă de perimetru opţional, care se declanşează dacă portierele sau capota sunt deschise cu forţa. Un sistem de alarmă Thatcham categoria 1, mai sofisticat, este, de asemenea, disponibil. Acesta se activează automat în momentul în care încui vehiculul şi emite un semnal sonor puternic dacă este declanşat de o intrare forţată, dacă vehiculul este ridicat sau dacă senzorii de mişcare detectează o mişcare înăuntru.


Spaţiu generos. Acces facil.


Noul Transit Courier face ca orice muncă să fie uşoară. Podeaua de încărcare de 1.620 mm are o capacitate de transport de până la 600 de kg, mai mult decât suficient pentru încărcătură, truse de scule şi echipament. Iar datorită scaunului pasagerului care, opţional, se rabatează şi peretelui despărţitor pliant, din plasă, poţi transporta obiecte de până la 2,59 m lungime. Uşa glisantă din partea laterală a furgonetei permite, de asemenea, încărcarea şi descărcarea uşoară a furgonetei.


Zona utilă de încărcare şi depozitare


Noul Transit Courier este disponibil cu o gamă de pereţi despartitori, care despart cabina pasagerilor de spaţiul de încărcare. Când peretele despărţitor din plasă, pliant, se combină cu scaunul pasagerului care se rabatează, poţi încărca obiecte de până la 2,59 m lungime, prin uşile din spate, şi în cabină.

Spaţiu de încărcare şi acces impresionant


Designul inteligent al noului Transit Courier oferă spaţiu de încărcare impresionant pe toate cele trei dimensiuni: lungime, lăţime şi înălţime. Podeaua spaţiului de încărcare, de 1.620 mm, oferă o capacitate de transport de 2,3 mc. Iar datorită peretelui despărţitor, inclus ca dotare standard, uşa laterală glisantă, cu o deschidere de 453 mm, permite ca încărcăturile să fie introduse cu uşurinţă.

Sistemele de ancorare laterală a încărcăturii sunt mai practice


Punctele de fixare sunt, de obicei, montate în podea. Dar poate fi greu de ajuns la ele când doreşti să îţi fixezi încărcătura. Prin urmare, Transit Courier are punctele de fixare poziţionate imediat deasupra podelei, pe peretele lateral al spaţiului de încărcare. Acest lucru lasă podeaua liberă, facilitând accesul, eliminând murdăria şi permiţând curăţarea mai uşoară.

Îţi permite să lucrezi în orice moment.


LED-ul opţional din compartimentul de încărcare luminează zona de încărcare pentru a ajuta încărcarea şi descărcarea după lasarea întunericului.

Testat cu rigurozitate


Toate materialele din interiorul cabinei au fost supuse unei testări extensive, pentru a asigura rezistenţa maximă. Un nivel redus de uzură înseamnă că vehiculul tău îşi păstrează aspectul inteligent şi profesional mai mult timp, ajutând, de asemenea, la menţinerea valorii de revanzare.

Intervale de service lungi


Intervalele de service pentru motoarele pe motorină au fost extinse, ajutandu-te să economiseşti bani pe toată durata de viaţă a vehiculului.

Ford pentru afacerea ta


Nu uita, cu o reţea de peste 750 de Centre Transit şi de reprezentanţe business, pe întregul continent european, nu vei fi niciodată departe de orice fel de serviciu, asistenţă sau sfat specializat, atunci când ai nevoie.