Noul Ford EcoSport

NOUL FORD ECOSPORT


Proiectat pentru jungla urbană. Construit pentru a evada din ea.


Totul contribuie la definirea noului EcoSport: un vehicul care garantează încrederea la volan.


Încredere şi în condiţii schimbătoare


Un Sistem de Tracţiune Integrală (AWD) Inteligentă poate determina câtă aderenţă, balans în viraje şi ce nivel de reacţie sunt necesare în condiţii de vreme umedă, uscată sau cu gheaţă şi pe teren schimbător. Tehnologia poate muta tracţiunea pe puntea din faţă sau din spate, în funcţie de cerinţe. Iar acest sistem de "cuplu la cerere" asigură o manevrabilitate excepţională şi eficienţă îmbunătăţită.

Bucură-te de performanţă şi eficienţă


EcoSport este oferit cu trei opţiuni de motorizare - toate trei la fel de inovatoare şi avansate. Motorul EcoBoost pe benzină, de 1,0 litri, de 6 ori câştigător al premiului Motorul Internaţional al Anului. Acesta este disponibil cu opţiunile de 125 CP si 140 CP, pentru ca tu să beneficiezi de toată puterea unui motor de 1,6 litri convenţional, cu o economie remarcabilă de combustibil şi emisii de CO2 scăzute.

In Ford EcoSport, utilitatea întâlneşte inteligenţa


Fiecare caracteristică şi tehnologie are un anumit scop şi toate sunt concepute pentru a-ţi face călătoriile mai plăcute. Cu Ford SYNC 3 esti permanent conectat şi controlezi telefonul, muzica şi sistemul de navigaţie cu ajutorul unor comenzi vocale intuitive sau al unui ecran tactil color, de 8". Iar sistemul audio B&O PLAY de 675w îţi asigură o experienţă acustică bogată şi intensă, prin intermediul a 10 boxe premium. Graţie elementelor bine gândite, precum volanul şi scaunele încălzite, ajustabile în patru direcţii, te vei bucura cu siguranţă de un condus relaxant, dar stimulant, ori de câte ori porneşti la drum.

Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată


Sistemul de frânare cu anti-blocare roţi (ABS) şi distribuţia electronică a forţei de frânare lucrează împreună pentru a se asigura că tu frânezi eficient.

O podea de încărcare utilă şi reglabilă


Podeaua de încărcare din portbagaj dispune de trei setări de înălţime, aşa că poţi crea un compartiment ascuns de diverse dimensiuni, sub podeaua portbagajului. Când o setezi în cea mai înaltă poziţie şi cu scaunele din spate rabatate, obţii o podea de încărcare complet plată.Experienţa la volan


Cele mai bune tehnologii sunt mereu cele care aduc un plus în viaţa de zi cu zi, rezolvă o problemă sau prezintă un avantaj clar. Exact asta vei descoperi în Ford EcoSport. De la Tracţiunea integrală inteligentă, la Asistenţa la pornirea din rampă şi Ford SYNC, descoperi tehnologii care fac din condus o activitate relaxantă şi plăcută, iar viaţa ta va fi cât mai fericită şi mai lipsită de stres posibil.


Încredere şi în condiţii schimbătoare


Un Sistem de Tracţiune Integrală (AWD) Inteligentă poate determina câtă aderenţă, balans în viraje şi ce nivel de reacţie sunt necesare în condiţii de vreme umedă, uscată sau cu gheaţă şi pe teren schimbător. Tehnologia poate muta tracţiunea pe puntea din faţă sau din spate, în funcţie de cerinţe. Iar acest sistem de "cuplu la cerere" asigură o manevrabilitate excepţională şi eficienţă îmbunătăţită.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă


Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în faţă, când porneşti din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurându-ţi mai mult timp şi control, când muţi piciorul de pe pedala de frână, pe cea de acceleraţie. Acest sistem este de asemenea util când opreşti şi porneşti autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.

Asistenţă de urgenţă Ford SYNC


Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îţi poate salva viaţa este Asistenţa de urgenţă. În cazul puţin probabil al unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil împerecheat şi conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct către Serviciile de urgenţă, în locul tău. Poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi cu personalul serviciului de urgenţă, dacă e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar şi atunci când ţi-ai pierdut cunoştinţa.

Tehnologie care vede ce tu nu poţi vedea


Sistemul de asistenţă pentru unghiul mort (BLIS) foloseşte senzori RADAR pentru a scana unghiurile moarte de pe ambele părţi ale vehiculului. Şi dacă detectează un vehicul pe care tu nu îl poti vedea, o lumină portocalie, afişată în mod vizibil în oglinda laterală de pe partea corespunzătoare, se va aprinde pentru a te avertiza.

Marşarier mai simplu şi mai sigur


Stâlpi opritori, biciclete, ziduri joase... Camera video pentru vedere spate îţi arată tot ce se află în spatele maşinii, pe un ecran integrat în consola centrală. Sistemul îţi arată obiecte pe care le-ai putea omite şi în plus, afişează linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi şi în cele mai înguste spaţii. Camera se activează automat când selectezi treapta de marşarier.

Lumini de zi cu LED-uri pentru stil şi vizibilitate


Foarte eficiente energetic, aceste lumini de zi avansate te ajută sa fii vizibil şi în timpul zilei şi să vezi clar pe timpul nopţii.

Senzori care facilitează procedura de parcare


Senzorii de distanţă la parcare te ajută să determini distanţa dintre vehiculul tău şi orice fel de obstacol din spatele tău. Când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică, cu cât te apropii mai mult de obstacol.

Drumuri mai puţin obositoare, mai economice


Tempomatul prevăzut cu dispozitivul ajustabil de limitare a vitezei te ajută să-ţi menţii vehiculul în limita de viteză prestabilită de tine. Te poate ajuta să economiseşti combustibil, să reduci situaţiile de depăşire a vitezei şi, la fel ca toate sistemele de control al vitezei, îţi permite să menţii viteza aleasă fără să fi nevoit să ţii piciorul pe pedala de acceleraţie.

Direcţie servoasistată care reacţionează la orice situaţie


Direcţia servoasistată electric (EPAS) se ajustează automat la viteza de rulare şi la condiţiile de drum. La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului să fie mai uşoară, îmbunătăţind manevrabilitatea. La viteze ridicate, când ai nevoie de mai mult control , direcţia devine mai rigidă. Acum, cu ajutorul controlului asupra devierii de la cursul normal, EPAS ia de asemenea în calcul, vântul care bate din faţă şi alte condiţii de drum, în timp ce Controlul activ al vibraţiilor reduce vibraţiile nedorite, resimţite la nivelul volanului.Performanţa


Apreciatul motor pe benzină Ford EcoBoost de 1 litru este exemplul perfect pentru cât de mult a avansat tehnologia motoarelor. Conceput pentru a oferi echilibrul ideal de putere, performanţă şi emisii reduse, EcoBoost e neîndoielnic, un motor al viitorului.


Bucură-te de performanţă şi eficienţă


EcoSport este oferit cu trei optiuni de motorizare - toate trei la fel de inovatoare şi avansate. Motorul Ford EcoBoost pe benzină, de 1,0 litri, de 6 ori câştigător al premiului Motorul Internaţional al Anului. Acesta este disponibil cu opţiunile de 125 CP si 140 CP, pentru ca tu să beneficiezi de toată puterea unui motor de 1,6 litri convenţional, cu o economie remarcabilă de combustibil şi emisii de CO2 scăzute.

Putere diesel la superlativ


Motorul Ford EcoBlue de 1,5 litri este un motor diesel nou-nouţ, iar EcoSport este primul vehicul care îşi trage puterea din acesta. Tehnologia sa cu patru cilindri, supraalimentare şi injecţie de combustibil poate dezvolta o putere remarcabilă de 125 CP.

Foloseşti mai puţin combustibil, cu funcţia pornire-oprire automată


Atunci când te opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum farurile, aerul condiţionat, radioul şi sistemul Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză sau apasă pedala de acceleraţie, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în oraşe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Schimbă vitezele rapid, uşor, fluid


Cutie de viteze manuală, cu 6 viteze, cu tehnologie avansată synchromesh, a fost proiectată pentru a efectua mai rapid şi mai precis schimbarea vitezelor, inclusiv în marşarier. Iar asta nu doar că face şofatul mai plăcut şi mai antrenant, ci poate contribui şi la reducerea zgomotului şi a consumului de combustibil.

O transmisie automată sofisticată


Dacă preferi confortul oferit de o cutie de viteze automată, EcoSport te va încânta. Nu doar că oferă schimbări de viteze extrem de line, de silenţioase şi de economice, dar vei beneficia şi de o acceleraţie iniţială excelentă. Ai parte şi de confort psihologic: cutia de viteze este de înaltă calitate, iar uleiul său nu trebuie schimbat niciodată.

Schimbă vitezele rapid, din vârful degetelor


Regăsindu-se în mod firesc pe maşinile sport de înaltă performanţă, padele pentru schimbarea vitezelor sunt disponibile cu ambele variante de transmisii: PowerShift şi automată cu 6 trepte. Această tehnologie inspirată de maşinile de curse facilitează schimbarea rapidă şi fără efort a treptelor de viteză. În plus, poţi schimba treptele mai eficient, folosind padelele montate pe volan.

Schimbări ale treptelor de viteză, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil


Un indicator luminos de pe panoul de bord îţi arată momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă şi eficientă, de a asigura deplasări cât mai economice.

Informaţii esenţiale despre călătoria ta


Computerul de bord îţi oferă informaţii şi cifre utile despre distanţa parcursă, consumul de combustibil, viteza şi temperatura aerului din exterior. De asemenea, acesta precizează "distanţa până la golire": aproximativ ce distanţă poţi parcurge cu combustibilul rămas în rezervor. Această informaţie este utilă mai ales în timpul călătoriilor lungi sau dacă urmează să te deplasezi într-un loc izolat.Confort


Tehnologie de info-divertisment de ultima oră, sistem audio B&O PLAY sofisticat, mici elemente de lux, cum ar fi volanul şi scaune încălzite şi multe, multe alte surprize plăcute.


Tehnologie fără cusur, pe care o poţi controla vocal


Ford SYNC 3 este un sistem de ultimă oră care îţi permite să fii permanent conectat şi să controlezi telefonul, muzica şi sistemul de navigaţie, cu ajutorul unor comenzi vocale intuitive sau al unui ecran tactil color de 8". Se conectează la Apple CarPlay şi Android Auto, iar cu AppLink poţi să accesezi unele dintre aplicaţiile tale preferate de pe smartphone. Live Traffic te poate ajuta să eviţi ambuteiajele şi poti chiar să ceri o listă cu restaurantele locale, rostind, pur şi simplu, "I'm hungry" (Mi-e foame). Sau poţi accesa Ghidul Michelin pentru a face o rezervare la un restaurant care te inspiră.

Cu B&O PLAY, totul sună live


Oricare ar fi gusturile tale, muzica merită să sune aşa cum a intenţionat artistul. Şi exact asa se întâmplă în EcoSport. De ce? Deoarece este disponibil cu B&O PLAY. Acest sistem audio premium de 675 wati oferă un sunet bogat şi puternic, printr-un sistem ce include 10 difuzoare, woofer si subwoofer. Iar această tehnologie avansată a fost special concepută, dezvoltată şi reglată pentru Ford EcoSport de către specialiştii în acustică ai B&O PLAY. Aşa că măreşte volumul şi bucură-te de trupele şi piesele favorite în sala de concerte a maşinii tale.

Ştergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie


Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda când detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Poţi alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ştergătoarele să se activeze.

Scaune şi volan care ţin de cald


Sunt disponibile, opţional, scaune încălzite, atât pentru şofer, cât şi pentru pasagerul din faţă. Există trei setări de încălzire diferite, pe care le poţi stabili cu uşurinţă prin intermediul comutatoarelor cu buton, care controlează scaunele încălzite din stânga şi din dreapta, o lumină roşie aprinzându-se pentru a indica setarea nivelului de încălzire ales. Indiferent dacă este o dimineaţă friguroasă, o zi răcoroasă sau o noapte geroasă, volanul încălzit îţi va încălzi cu siguranţă mâinile mai bine decat o pereche de mănuşi.

Setează temperatura dorită


Cu ajutorul Sistemului opţional de climatizare automată, selectează pur si simplu temperatura interioară dorită, iar aceasta va menţine cu ajutorul sistemului avansat de climatizare.

Cu Sistemul Key-free ai mai puţine griji


Sistemul Ford KeyFree vă permite să încuiaţi şi să descuiaţi vehiculul, fără să scoateţi cheia din buzunar sau din geantă. Ideal pentru situaţiile când ai mainile ocupate.

Porneşte maşina prin simpla atingere a unui buton


EcoSport detectează automat prezenta cheii sale unice, chiar dacă aceasta se află în buzunar sau în poşetă. Aşa că este suficient să apesi butonul Ford Power iar motorul se va trezi la viaţă.

Spaţiu de depozitare oriunde priveşti


Un spaţiu la îndemână, sub butonul plafonierei; un spaţiu îngust deasupra torpedoului, un torpedo cu raft si un spaţiu amplu, iluminat, pentru cutii cu băuturi sau alte obiecte... iar la acestea se adaugă un support pentru ochelarii de soare, buzunare generoase pe interiorul portierelor, cârlige pentru haine, puncte de ancorare în portbagaj - lista continuă. În EcoSport, găseşti spaţiu pentru aproape orice.

Totul, la îndemână


O nouă consolă centrală include o cotieră pliabilă pentru pasager (glisantă pe modelele Titanium & ST-Line). Sub aceasta se află un compartiment de depozitare foarte util, iar în faţa schimbătorului de viteze ai un spaţiu pentru telefoanele mobile. Printre alte caracteristici utile se numără doua porturi USB, un punct de încărcare alimentat cu 12v şi două suporturi pentru pahare, cu câte un mic spaţiu înainte şi în spatele lor.

Curăţă parbrizul rapid cu Quickclear


Această dotare inteligentă a fost creată pentru ca tu să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să atingi un buton şi filamente extrem de subţiri se supraîncălzesc pentru a curăţa parbrizul de gheaţă, ceaţă şi abur, precum şi pentru a ajuta la dezghetarea ştergătoarelor.

Cu oglinzi care se pot proteja singure


Pentru a evita deteriorarea accidentală, oglinzile laterale pliabile electric se pliază către interior dupa ce ai parcat. Atunci când sunt rabatate, oglinzile protejează, de asemenea, elegantele indicatoare integrate. Sunt şi încălzite, ceea ce înseamnă că puteţi pleca la drum mai repede în dimineţile geroase.

O rază de soare


Dacă îţi place să te scalzi în lumina soarelui, poţi alege o trapă electrică, disponibilă opţional pe modelele EcoSport Titanium şi ST-Line.Siguranţa


Unele sisteme de siguranţă sunt proiectate pentru a te proteja pe tine, maşina ta şi alţi participanţi la trafic, în eventualitatea unui accident.


Altele au rolul de a preveni accidentele. În noul EcoSport, vei regăsi tehnologii concepute să facă ambele lucruri.


Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată


Sistemul de frânare cu anti-blocare roţi (ABS) şi distribuţia electronică a forţei de frânare lucrează împreună pentru a se asigura că tu frânezi eficient.

Airbaguri menite să te protejeze din orice unghi


Pe lângă airbagurile frontale pentru pasagerul din faţă şi şofer şi airbagurile pentru genunchii şoferului, cele laterale oferă protecţie la nivelul toracelui şi sunt concepute pentru a îndepărta ocupantul de zona de impact. Pot de asemenea să ridice braţul ocupantului, asigurând un spaţiu mai bun între acesta şi structura periculoasă. Airbagurile tip cortină oferă acoperire maximă, iar tetierele te protejează în cazul unui impact faţă-spate. Cu dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranţă şi limitatoare de sarcină în faţă şi în spate, plus sisteme de reamintire pentru centura de siguranţă, EcoSport pune siguranţa pe primul loc.

Avertizare timpurie în cazul unei pene


Dacă vreunul dintre pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) te avertizează imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Menţine controlul indiferent de condiţii


Controlul electronic al stabilităţii monitorizează constant evoluţia maşinii tale. Detectează când un vehicul pierde din aderenţă şi aplică automat un impuls de frânare pe roţi separate, stabilizând astfel maşina. Folosind senzorii avansaţi de la sistemele de frânare cu anti-blocare roţi şi de control al tracţiunii, funcţia de control electronic monitorizează total comportamentul vehiculului.

Aderenţă maximă cu efort minim


Un sistem avansat de control al tracţiunii elimină alunecarea în exces a roţilor şi îţi asigură cea mai buna aderenţă, performanţă şi stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu şi ajustează puterea livrată roţilor individuale ale vehiculului, asigurând contact şi aderenţă maxime, când accelerezi.

Ajutor pentru menţinerea copiilor în siguranţă


Dacă ai copii la bord, poţi dispune montarea de puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copii, pentru cele două scaune dinspre exterior de pe rândul al doilea.

Nu uita niciodată să porţi centura de siguranţă


Un sistem de reamintire pentru utilizarea centurii de siguranţă pentru şofer şi pasagerul din faţă te avertizează dacă uiţi vreodată să îţi pui centura şi este montat ca dotare standard pe fiecare model.

Alarmă de perimetru pentru securitate sporită


Un sistem de alarmă perimetrală îţi protejează vehiculul, anunţând atunci când cineva forţează capota sau portierele.Utilitate


EcoSport îţi oferă spaţiu flexibil şi bine organizat, într-un vehicul capabil şi practic.


Bancheta uşor pliabilă


Scaunele din spate se pot plia pentru a crea o zonă de încărcare plată şi o capacitate impresionantă, de 1.238 litri, cu un compartiment ascuns dedesubt. Bancheta uşor pliabilă se împarte 60:40 şi poate fi rabatată printr-o operaţie simplă, cu o singură mână, pentru a crea mai mult spaţiu în spate.

O podea de încărcare utilă şi reglabilă


Podeaua de încărcare din portbagaj dispune de trei setări de înălţime, aşa că poţi crea un compartiment ascuns de diverse dimensiuni, sub podeaua portbagajului. Când o setezi în cea mai înaltă poziţie şi cu scaunele din spate rabatate, obţii o podea de încărcare complet plată.

Construit pentru a cuceri terenul urban


Borduri înalte, gropi în asfalt, drumuri în lucru, limitatoare de viteză... Străzile oraşelor se pot dovedi periculoase. Tocmai de aceea, EcoSport are o gardă la sol înălţată.

Uşurarea virajelor în U


Spre deosebire de SUV-urile tradiţionale, mai masive, EcoSport are un diametru de bracaj redus: doar 10,6 m. Aceasta înseamnă ca virajele în U pe străzile aglomerate sunt rapide şi uşoare, chiar şi când sunt maşini parcate pe ambele părţi.

Treci cu uşurinţă peste obstacole


Unghiul de atac şi cel de degajare ale maşinii tale EcoSport sunt de 21 şi respectiv 33,3 grade, cu un unghi ventral de 23,3 grade (descărcat). Aceste valori se referă la unghiurile la care maşina poate să treacă peste un obstacol fără a zgâria partea de dedesubt, lucru esenţial pentru un SUV modern.

Transport suplimentar


Dacă ai nevoie să transporţi lucruri voluminoase poţi alege opţiunile de bare transversale pentru acoperiş şi/sau cârligul de tractare detaşabile.Lista de preţuri


Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează-ne pentru cele mai bune oferte disponibile.


Descarcă lista de preţuri pentru noul Ford Ecosport

Broşura Ford Ecosport


Descarcă broşura noului Ford Ecosport

Adobe Acrobat Reader


Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.


Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com