Noul Ford Edge

NOUL FORD EDGE


Noul Ford Edge reprezintă personificarea rafinamentului. Designul exterior contemporan este combinat cu un interior executat cu mare fineţe, pentru a oferi o senzaţie deplină de răsfăt. Tehnologiile avansate pun la dispoziţie un nou nivel de conectivitate şi sporesc încrederea la volan. Acestea sunt concepute pentru a-ţi îmbunătăţi experienţa de condus în orice situaţie.


Un nou nivel de rafinament


Noul Ford Edge integrează o gamă largă de tehnologii avansate, concepută exclusiv pentru a-ti îmbunătăţi experienţa la volan. Sistemele de ultimă generaţie includ tempomatul adaptativ şi funcţia de oprire-pornire şi de centrare pe banda de mers. Aceste sisteme funcţionează armonios pentru ca tu să te bucuri de fiecare călătorie şi să te concentrezi asupra lucrurilor care contează cu adevărat.

Construit la cele mai exigente standarde


Noul Edge este o fuziune intre designul inteligent şi atenţia deosebită la detalii. Noile motoare Ford EcoBlue pe motorină de 2 litri, inclusiv cele în 4 cilindri, sunt combinate cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte sau cu o cutie de viteze automată în 8 trepte, cu un schimbător de viteze rotativ, sub formă de cadran. Rezultatul: un SUV puternic şi eficient, cu moduri dinamice de condus, care oferă o încredere excepţională la volan şi un bun control asupra drumului.

Creat pentru confortul tău


Execuţia impecabila şi materialele de cea mai înaltă calitate generează o senzaţie de prestigiu din momentul în care vă urcaţi în noul Edge. Modemul FordPass Connect asigură un nivel de conectivitate care, până acum, nu ar fi fost posibilă decât în interiorul casei. Iar sistemul audio B&O special adaptat, de 1000 W, cu 12 difuzoare, asigură o experienţă audio de tip sală de concerte.

Sisteme de siguranţă avansate


Noul Ford Edge integrează o serie de tehnologii de siguranţă inteligente, care se combina pentru a vă ajuta să vă protejaţi, atât pe dvs., familia dvs., cât şi pe colegii de trafic. Unele tehnologii, precum airbagurile din interior, vă ajută să vă protejaţi familia în eventualitatea unui accident. Altele, cum ar fi asistenţa pre-coliziune, există pentru a ajuta, înainte de toate, la prevenirea accidentelor.

Loc suficient pentru toate dorinţele tale


Fie că evadezi din oraş într-o binemeritată vacanţă, fie că ai nevoie de o "terapie" de cumpărături sau vrei să mergi la o rundă de golf, noul Ford Edge are tot spaţiul din lume pentru dorinţele şi pasiunile tale. Chiar şi cei mai înalţi pasageri de pe locurile din spate vor avea spaţiu suficient sa-si întindă picioarele. Adăugarea unei bare de remorcare amovibile şi a şinelor opţionale pentru acoperiş măreşte capacitatea spaţiului de încărcare, oricum impresionant, al vehiculului.


Un nou nivel de rafinament


Noul Ford Edge integrează o gamă largă de tehnologii avansate, concepută exclusiv pentru a-ti îmbunătăţi experienţa la volan. Sistemele de ultimă generaţie includ tempomatul adaptativ şi funcţia de oprire-pornire şi de centrare pe banda de mers. Aceste sisteme funcţionează armonios pentru ca tu să te bucuri de fiecare călătorie şi să te concentrezi asupra lucrurilor care contează cu adevărat.


Asistentul tău personal din timpul condusului


Ford Co-Pilot360 reprezintă o colecţie de tehnologii avansate de asistenţă a şoferului, care conlucreaza pentru a-ti face experienţa la volan mai confortabilă şi mai plăcută ca niciodată. De exemplu, tempomatul adaptativ cu "tehnologia de oprire-pornire" îţi reglează în mod automat viteza de deplasare pe baza vitezei vehiculului din faţă. Dacă traficul încetineşte până la oprire, motorul se va opri în mod automat şi va reporni atunci când drumul va fi liber. Sistemul poate chiar să recunoască indicatoarele de viteză şi va regla viteza în mod corespunzător. Tehnologia de centrare pe banda de mers poate oferi, de asemenea, asistenţa direcţiei, respectând marcajele drumului, pentru a te ajuta să te poziţionezi pe mijlocul benzii de deplasare.

Tempomatul adaptativ, care opreşte şi reporneşte automat automobilul


Tempomatul adaptativ, cu tehnologia de oprire-pornire automată îţi permite să alegi viteza pe care sistemul să o menţină constantă. Dacă senzorul RADAR incorporat detectează un vehicul în faţă, va încetini vehiculul pentru a menţine o distanţă prestabilită şi chiar poate să oprească vehiculul complet în condiţii de trafic greu. De îndată ce drumul din faţă devine liber, sistemul va accelera din nou până la viteza aleasă.

Control fără efort


Direcţia adaptativa activează direcţia cu reacţie rapidă, în orice moment şi în orice condiţii. La viteze mai mici, de exemplu, atunci când execuţi manevre în parcare, sunt necesare mai puţine întoarceri de volan. La viteze mai mari, direcţia devină mai agilă şi mai precisă. Adăugarea modului "Sport" reduce efortul de menţinere a direcţiei la viraje, făcând mult mai plăcut condusul pe drumuri sinuoase.

Încredere sporită, chiar şi în condiţii meteo schimbătoare


Sistemul inteligent, actualizat, de tracţiune integrală poate determina câtă aderenţă, cât balans în viraje şi ce nivel de reacţie sunt necesare în condiţii de drum umed, uscat sau cu polei şi pe teren denivelat. Tehnologia pune în functiune numai tracţiunea pe faţă atunci când nu este necesară tracţiunea integrală şi reactivează tracţiunea integrală în funcţie de cerinţe. Aceasta asigură o manevrabilitate excepţională şi o eficienţă îmbunătăţită.

Faruri care vă ajută să vedeţi în viraje


Farurile şi luminile de zi LED Ford Dynamic, cu iluminat adaptativ, oferă un model de lumină precisă şi intensă, care se reglează automat pentru a se potrivi unor condiţii de drum şi de condus diferite. În plus, faza lungă anti-orbire se reglează automat, pentru a nu-i orbi pe colegii de trafic, iar acest sistem nou poate chiar "citi" curba drumului pentru a lumina colţurile şi intersecţiile înainte de a intra în acestea.

Tehnologie care vede ce tu nu poţi vedea


Sistemul de asistenţă pentru unghiul mort utilizează senzori RADAR pentru a identifica autovehiculele care se pot afla în unghiul mort. Acestea sunt amplasate pe ambele părţi ale automobilul şi te avertizează prin intermediul unei lumini portocalii afişate în mod vizibil în oglinda laterală.

Sesizează vehiculele pe care tu le-ai putea ignora


Alerta la intersectarea cu traficul face parte din Sistemul de asistenţă pentru unghiul mort. Atunci când ieşi cu spatele dintr-un loc de parcare şi ai vizibilitate redusă asupra stării traficului, alerta la intersectarea cu traficul poate detecta vehicule care se apropie, poate emite un sunet de avertizare şi poate activa frâna, dacă nu reacţionezi la timp. Această tehnologie aprinde şi o lumină în oglindă retrovizoare exterioară (stânga sau dreapta, în funcţie de direcţia din care se apropie vehiculele).

Vezi ce vine din ambele părţi


O cameră panoramică minusculă, plasată în partea din faţă a noului Edge, transmite o imagine divizata pe ecranul multifuncţional al maşinii, astfel încât să poţi vedea vehiculele, bicicliştii sau pietonii care vin din ambele părţi. Această cameră frontală panoramică este de nepreţuit atunci când ieşi dintr-un spaţiu de parcare îngust sau când te afli pe un drum aglomerat şi câmpul vizual este obstrucţionat.

Un sistem avansat care te ajută să păstrezi banda


Sistemul de menţinere a benzii de rulare utilizează o cameră orientată în faţă, pentru a detecta dacă ai ieşit în mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de asistenţă la menţinerea benzii asigură asistenţa prin cuplul de direcţie, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Dacă roata automobilului tău atinge linia sau marginea drumului, sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unui avertisment vizual. Această tehnologie se dezactivează automat la viteze mai mici de 64 km/h sau poate fi dezactivată şi manual.

Un sistem care te ajută să eviţi coliziunile


Sistemul de asistenţă pentru manevrele de evitare este conceput pentru a detecta vehiculele, pietonii sau alte obiecte pe drumul din faţă. În cazul în care detectează o posibilă coliziune, face ca direcţia să reacţioneze mai rapid pentru a te ajuta să eviţi obstacolele.

Un sistem care vă ajută să evitaţi coliziunile


Sistemul de asistenţă pentru manevrele de evitare este conceput pentru a detecta vehiculele, pietonii sau obiecte mari pe drum. În cazul în care detectează o posibilă coliziune, face ca direcţia să reacţioneze mai rapid pentru a vă ajuta să evitaţi obstacolele.

Parcare fără stres


Sistemul automat de parcare te poate ajuta să parchezi în spaţii cu doar 20% mai lungi decât vehiculul. Apasă pur şi simplu butonul, iar senzorii acestui sistem vor identifica un spaţiu potrivit atunci când treci pe lângă el. Apoi sistemul te va direcţiona în parcare. Nu ai nimic altceva de făcut decât acţionarea pedalei de acceleraţie, transmisiei şi frânei, conform instrucţiunilor de pe afişajul maşinii.

Vede semnele de circulaţie pe care le-ai putea rata


Indiferent dacă indicatoarele se află pe marginea drumului sau deasupra acestuia, dacă sunt permanente sau temporare, Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. Pictogramele pentru limitele de viteză şi de interdicţie a depăşirii sunt afişate pe instrumentarul de bord, avertizandu-te în privinţa restricţiilor.

Ajutor pentru a sta sub limita de viteză


Sistemul de asistenţă inteligentă pentru controlul vitezei este conceput pentru a-ti mări controlul asupra vitezei, permitandu-ti să te concentrezi la drum. În primul rând, o cameră orientată în faţă detectează în mod automat limita de viteză aplicabilă pe portiunea respectivă de drum. Iar dacă este activat, sistemul ajustează setarea vitezei maxime la acea limită. ***.

Senzori care facilitează parcarea


Senzorii de parcare faţă şi spate te ajută să stabileşti distanţa dintre vehiculul şi obstacolele din jur. Atunci când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică cu cât te apropii mai mult de obstacol.

Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalţi şoferi


O funcţie utilă pentru deplasările pe timp de noapte, faza lungă automată comută temporar la faza scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Ulterior, aceasta revine automat la faza lungă, asigurând vizibilitate maximă.

Marşarier mai simplu


Stâlpi opritori, biciclete, ziduri joase... Camera video pentru mers în marşarier îţi arată tot ce se afla în spatele maşinii, pe un ecran integrat în consola centrală. Sistemul îţi arată obiecte pe care le-ai putea omite şi în plus, afişează linii virtuale pentru a te ajută să parchezi şi în cele mai înguste spaţii disponibile. Camera se activează automat atunci când selectezi treapta de marşarier.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă


Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în faţă, când porneşti din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurandu-ti mai mult timp şi control, când muţi piciorul de pe pedala de frână, pe cea de acceleraţie. Acest sistem este de asemenea util când opreşti şi porneşti autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.

Control maxim în viraje


Controlul vectorului de cuplu de torsiune culege informaţii privind suprafaţa de rulare de 100 de ori pe secundă. (Aceasta înseamnă de 33 ori mai repede decât o clipire din ochi.) Cu ajutorul acestor informaţii, sistemul echilibrează puterea transmisă la nivelul fiecareia dintre cele două roţi din faţă. Acest lucru maximizează aderenţa şi îmbunătăţeşte manevrabilitatea, ajutandu-te să parcurgi virajele, în zonele şerpuite ale drumului.

Sistemul de avertizare a şoferului îşi dă seama când eşti obosit


Sistemul de avertizare a şoferului monitorizează constant stilul personal de condus şi e conceput să detecteze orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puţin vigilent(a), o pictogramă de avertizare apare pe afişaj, sugerandu-ti să iei o pauză. Dacă gradul de vigilenţă la volan scade şi mai mult, mesajul e repetat şi însoţit de un semnal sonor.

Ford Sync cu asistenţa de urgenţă


În cazul puţin probabil al unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, Ford SYNC cu asistenţa de urgenţă poate utiliza un telefon mobil sincronizat şi conectat prin Bluetooth® pentru a te ajuta să apelezi direct serviciile de urgenţă. Poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi cu personalul serviciului de urgenţă, dacă este cazul. Sistemul este conceput să furnizeze informaţii vitale, cum ar fi coordonatele GPS, chiar şi atunci când nu ai posibilitatea de a face acest lucru.


Construit la cele mai exigente standarde


Noul Edge este o fuziune între designul inteligent şi atenţia deosebită la detalii. Noile motoare Ford EcoBlue pe motorină de 2 litri, inclusiv cele în 4 cilindri, sunt combinate cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte sau cu o cutie de viteze automată în 8 trepte, cu un schimbător de viteze rotativ, sub formă de cadran. Rezultatul: un SUV puternic şi eficient, cu moduri dinamice de condus, care oferă o încredere excepţională la volan şi un bun control asupra drumului.


Un nou standard pentru motoarele pe motorină


Motoarele pe motorină Ford EcoBlue de 4 cilindri şi 2 litri sunt motoare extrem de avansate, supraalimentate, care oferă eficienţă, performanţă şi rafinament măsurabil mai bune. Noile motoare pot îmbunătăţi eficienţă consumului de combustibil, reacţionează mult mai bine şi sunt, de asemenea, mai silentioase ca niciodată.

Foloseşte mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop


Atunci când opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul. De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză sau eliberează pedala de frână, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Tehnologia oprire-pornire automată este mai eficientă pe străzile din oraş, unde consumul de combustibil este de până la 10% mai mare.

O cutie de viteze automată, sofisticată, cu 8 trepte şi cu un schimbător de viteze rotativ, sub formă de cadran


În maşinile cu transmisie automată, schimbătorul de viteze în formă de cadran (un mic comutator în centrul consolei) înlocuieşte mânerul schimbatorului de viteze tradiţional. Aceasta asigură controlul unei transmisii automate, avansate, noi, cu acceleraţie mai bună şi schimbări de viteze super-line. De asemenea, oferă interiorului un design mult mai elevat şi măreşte spaţiul din cabină. Atunci când îţi parchezi SUV-ul, schimbătorul automat va trece în modul de parcare, lucru foarte util.

Transmisie manuală cu 6 trepte


Transmisia manuală cu 6 trepte, de la Edge, a fost optimizată pentru a face selecţia vitezelor mai uşoară, mai precisă şi mai silenţioasă. Aceasta a fost special concepută pentru a îmbunătăţi dinamica de condus şi pentru a reduce consumul de combustibil, contribuind în acelaşi timp la un condus mai captivant, reducând deplasările la benzinarie.

Schimbă treptele de viteză rapid, cu vârfurile degetelor


Această tehnologie inspirată de maşinile de curse facilitează schimbarea rapidă şi fără efort a treptelor de viteză. Şi, deoarece schimbatoarele cu manete sunt montate pe volan, poţi schimba treptele mai eficient în timpul virajelor.

Folosiţi mai puţin combustibil cu funcţia oprire-pornire


Atunci când va opriţi la semafor sau când aşteptaţi într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul. De îndată ce sunteţi gata să plecaţi de pe loc, apăsaţi, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj şi selectaţi prima treaptă de viteză sau eliberaţi pedala de frână, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Tehnologia oprire-pornire automată este mai eficientă pe străzile din oraş, unde consumul de combustibil este de până la 10%.

Un aditiv care elimină poluarea


Sistemul de reducere catalitică selectivă foloseşte AdBlue®, un lichid bazat pe uree/apa pentru a converti emisiile de NOx din gazele de eşapament în azot şi apă. Apoi, un filtru de particule reduce peste 99% din particulele solide emise din gazele de eşapament generate de vehicul. Pentru a funcţiona corect, rezervorul de AdBlue® al motorului Ford EcoBlue trebuie să fie umplut cu lichid AdBlue®. În momentul în care nivelul lichidului este prea scăzut, sistemul va emite avertismente luminoase.

Aerodinamică crescută pentru economie de combustibil mai mare


Atunci când conduci cu viteza redusă, sistemul activ cu obturator pentru grila ţine ventilaţia de la nivelul grilei deschisă pentru a răci motorul. Atunci când maşina are o viteză superioară, aceasta se poate închide automat, îmbunătăţind aerodinamică şi ajutând la economisirea de combustibil. În timp, această tehnologie poate să devină extrem de importantă în ceea ce priveşte economia de combustibil.


Creat pentru confortul tău


Asamblarea impecabila şi materialele de cea mai înaltă calitate creează o senzaţie de eleganţă deplină, încă din prima clipă în care te urci în noul Edge. B&O PLAY este un sistem audio special conceput, dispunând de 1000 wati şi 12 difuzoare, care oferă o experienţă audio demnă de o sală de concerte.


Hands-free cu SYNC 3


Ford SYNC 3 este un sistem avansat, de ultimă generaţie, care îţi permite să rămâi conectat şi să îţi controlezi telefonul, muzica şi sistemul de navigaţie prin comenzi vocale normale şi chiar poate să citească mesajele text cu voce tare. De asemenea, poţi utiliza un ecran tactil color, cu gesturi de ciupire şi glisare pentru a naviga mai intuitiv. Tehnologia se conectează, de asemenea, la Apple CarPlay şi la Android Auto, iar Applink *** te ajută să accesezi unele dintre aplicaţiile preferate de pe telefonul tău inteligent. Sistemul poate chiar să afişeze lista restaurantelor locale, doar spunând "I'm hungry" (Mi-e foame).

Cu acest sistem, îţi vei putea auzi gândurile


Sistemul de Control activ al zgomotului este conceput pentru a elimina zgomotul nedorit din cabină. Folosind o tehnologie similara celei de anulare a zgomotului din căşti, microfoanele detectează şi măsoară undele sonore specifice. Apoi, sistemul creează "zgomot alb", inaudibil, pentru a anula zgomotele nedorite şi pentru a-ţi oferi o senzaţie de linişte adevărată la volan.

Muzica ta favorită, aşa cum ar trebui să se audă


Oricare ar fi gusturile tale, muzica merită să sune aşa cum a intenţionat artistul. Exact la asta te puteţi aştepta de la noul Edge. De ce? Deoarece este disponibil cu B&O. Acest sistem audio premium de 1000 wati oferă un sunet bogat şi puternic, printr-un sistem ce include 12 difuzoare, woofer şi subwoofer. Această tehnologie avansată a fost special concepută, dezvoltată şi reglată pentru Edge de către specialiştii în acustică de la B&O. Deci dă volumul mai tare şi bucura-te de trupele şi piesele favorite în sala de concerte din cabina maşinii tale.

Încarcă din mers


Interiorul noului Edge este conceput pentru a amplifica la maxim spaţiul şi comoditatea. De exemplu, spaţiul pentru media din faţa schimbatorului de viteze este suficient de mare pentru cele mai mari telefoane inteligente. Datorită încărcării wireless, disponibilă, de asemenea, pentru anumite telefoane inteligente, nu a fost niciodată mai uşor să te asiguri că dispozitivele tale sunt mereu gata de utilizare.

Inteligent, convenabil şi cu economie de spaţiu


Frâna electromecanica este o dotare care are unele avantaje surprinzătoare. De exemplu, îţi oferă mai mult spaţiu în habitaclu, este uşor de aplicat şi nu va trebui să efectuezi service-ul frânelor ca de obicei. Pentru a pune frână, tot ce trebuie să faci este să apeşi un buton din consola centrală.

Curăţă parbrizul repede, cu Quickclear


Această dotare inteligentă este creată pentru a-ti permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Nu trebuie decât să atingi un buton şi filamente extrem de subţiri se supraincalzesc pentru a curăţa parbrizul de gheaţă, ceaţă şi abur, precum şi pentru a ajuta la dezgheţarea ştergătoarelor.

Oglinzi care se pot proteja singure


Pentru a evita deteriorarea accidentală, oglinzile laterale pliabile electric se pliază către interior după ce ai parcat. Atunci când sunt rabatate, oglinzile protejează, de asemenea, eleganţele indicatoare integrate.

Reglează temperatura ideală pentru ţine şi pentru pasager


Cu ajutorul dotării opţionale - sistemul de control electronic automat al temperaturii cu zona dublă de control (DEATC), poţi selecta temperaturile pe care tu şi pasagerul din faţă le preferaţi, iar dispozitivul le va menţine, cu ajutorul sistemului avansat de climatizare.

Hayon cu opţiune hands-free pentru deschidere şi închidere fără efort


Acest sistem inteligent permite ca încărcarea sau descărcarea să fie cât mai uşoară. Când maşina detectează apropierea brelocului cheii, nu trebuie decât să treci piciorul pe sub bara de protecţie din spate, iar hayonul se va deschide sau se va închide automat. Această funcţie este ideală atunci când ai mâinile ocupate şi nu poţi apuca mânerul.

Lasă lumina să pătrundă prin trapa panoramică


Edge este disponibil cu un acoperiş panoramic pe toată lungimea plafonului. Acesta lasă să pătrundă lumina în maşină, pentru a crea un interior luminos şi aerisit. Jumătatea frontală este acţionată electric şi se poate înclina sau aluneca înapoi, iar parasolarele retractabile de pe întreaga lungime îţi permit să deschizi geamul pentru a te bucura de aer curat în timp ce eşti protejat de soare.

Utilizarea în comun a maşinii, fără probleme, cu ajutorul funcţiei MyKey


MyKey îţi permite să setezi limita maximă de viteză, funcţia de avertizare privind centura de siguranţă, volumul sistemului audio şi multe altele. Această tehnologie este concepută pentru a-ti asigura liniştea atunci când împrumuţi maşina unui prieten sau unui membru al familiei, deoarece poţi programa restricţiile dorite pentru cheia respectivă. Poţi păstra personal cheia de "administrator" şi poţi avea mai multe exemplare din ambele chei.

Sistemul Key-free înseamnă mai puţine griji


Sistemul Ford KeyFree îţi permite să încui şi să descui maşina fără să scoţi cheia din buzunar sau din geantă. Ideal pentru situaţiile în care ai mâinile ocupate cu altceva.

Porneşte vehiculul prin simplă atingere a unui buton


Noul Ford Edge detectează automat prezenţa propriului breloc cu telecomanda, unic, chiar dacă îl ai în buzunar sau în geantă. Trebuie doar să apeşi butonul de pornire Ford Power şi motorul prinde viaţă.

Reglează luminile ambientale pentru a se potrivi stării tale de spirit


Iluminarea ambientală îţi permite să adaugi nuanţe subtile şi sofisticate de culoare în interiorul maşinii pe timp de noapte.

Stergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie


Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda în care detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Poţi alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ştergătoarele să se activeze.


Sisteme de siguranţă avansate


Noul Ford Edge integrează o serie de tehnologii inteligente de siguranţă, care se combină pentru a te proteja cât mai bine pe ţine şi pe cei dragi, ca şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Unele tehnologii, cum ar fi centurile de siguranţă gonflabile de pe locurile din spate, te ajută să îţi protejezi familia în eventualitatea unui accident. Altele, cum ar fi asistenţa pre-coliziune, sunt concepute pentru a ajuta la prevenirea accidentelor.


Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor


Sistemul de asistenţă pre-coliziune cu detectarea pietonilor utilizează un RADAR şi o cameră pentru a scana drumul din faţă. În cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul te va avertiza. Dacă nu reacţionezi la timp, sistemul poate aplica în mod automat forţa totală de frânare pentru a ajuta la reducerea gravităţii unei coliziuni frontale, sau chiar la evitarea ei.

Menţinerea în siguranţă pe banda de rulare a remorcii


Sistemul de stabilizare a remorcii detectează "şerpuirea" sau balansarea remorcii şi reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetineşte vehiculul, reducând cuplul motorului şi crescând treptat presiunea frânelor pe toate roţile.

Siguranţă de 5 stele


Ca dovadă a capacităţii sale de a te proteja pe ţine şi pe pasageri, Edge a obţinut un calificativ de 5 stele din partea Euro NCAP.

Ajutor pentru menţinerea copiilor în siguranţă


Noul Edge este conceput pentru a-i ţine pe copiii mici în siguranţă, la fiecare călătorie. Este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil în spate, aşa că poţi folosi cu uşurinţă două scaune pentru copii.

Airbaguri menite să te protejeze din orice unghi


Pe lângă airbagurile frontale pentru pasagerul din faţă şi şofer, airbagurile laterale oferă protecţie la nivelul toracelui şi sunt concepute pentru a îndepărta ocupantul de zona de impact. Pot, de asemenea, să ridice braţul ocupantului, asigurând un spaţiu mai bun între acesta şi structura periculoasă. Airbagurile tip cortină asigură o acoperire maximă, iar tetierele oferă protecţie în cazul unui impact fata-spate. Există şi dispozitive frontale şi posterioare de pretensionare a centurilor de siguranţă şi limitatoare de sarcină, alerte privind centura de siguranţă şi un afişaj care arată ce locuri dintre cele ocupate au centura de siguranţă pusă.

Protejarea şi securizarea autoturismului împotriva furtului


Alarma Thatcham de categoria 1 este un sistem sofisticat, care se activează automat în momentul în care închizi vehiculul de două ori. Aceasta emite un semnal sonor puternic dacă este declanşat de o intrare forţată, dacă maşina este ridicată sau dacă senzorii de mişcare detectează o mişcare înăuntru. Această tehnologie este concepută, totodată, şi pentru a preveni remorcarea nedorită a vehiculului. Este posibilă armarea sistemului în moduri diferite, ceea ce înseamnă că poţi alege să monitorizezi uşile, capota şi portbagajul.

Menţine controlul indiferent de condiţii


Controlul electronic al stabilităţii monitorizează constant stabilitatea vehiculului. Acesta detectează când un vehicul pierde din aderenţă şi aplică automat un impuls de frânare pe roţi separate, pentru a ajuta la stabilizarea maşinii.

Aderenţă maximă, cu efort minim


Un sistem avansat de control al tracţiunii elimină alunecarea în exces a roţilor şi va asigura cea mai bună aderenţă, performanţă şi stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează continuu şi ajustează puterea livrată roţilor individuale ale vehiculului, asigurând contact şi aderentă maximă atunci când accelerezi.

Protecţie continuă împotriva răsturnării


Senzorul unic Ford pentru rata de răsturnare ajută sistemul de control al stabilităţii la răsturnare să menţină pneurile pe sol, în special în condiţiile în care centrul de greutate este ridicat şi atunci când vehiculul parcurge viraje cu partea exterioară mai coborâtă.

Te ajută să frânezi la viteze mai mari


Sistemul de frânare activă reprezintă o dotare de siguranţă inovatoare, care funcţionează atunci când te deplasezi cu viteze mai mari de 50 km/h. Tehnologia scanează drumul din faţă şi, dacă stabileşte că este posibilă o coliziune, te va avertiza. Dacă nu reacţionezi, sistemul pregăteşte frâna şi începe să frâneze pentru a te ajuta să încetineşti.


Loc suficient pentru toate dorinţele tale


Fie că evadezi din oraş într-o binemeritata vacanţă, fie că ai nevoie de o "terapie" de cumpărături sau vrei să mergi la o runda de golf, noul Ford Edge are tot spaţiul din lume pentru dorinţele şi pasiunile tale. Chiar şi cei mai înalţi pasageri de pe locurile din spate vor avea spaţiu suficient sa-si întindă picioarele. Adăugarea unei bare de remorcare amovibile şi a şinelor opţionale pentru acoperiş măreşte capacitatea spaţiului de încărcare, oricum impresionant, al vehiculului.


Suport securizat pentru sarcini grele


Când transporţi obiecte grele sau delicate în portbagaj, este important să le păstrezi în siguranţă, pentru a le împiedica să se mişte şi să se deterioreze sau să producă defecţiuni SUV-ului. Ansamblurile de ancorare din portbagajul noului Edge te ajuta să fii sigur că încărcătura rămâne în locul dorit.

Mare putere de remorcare, cu o bară de tractare opţională


Dacă alegi să montezi o bară de tractare, noul Edge are o capacitate de remorcare de peste 1500 kg.

Transportă mai multe, cu şinele pentru plafon opţionale


Şinele opţionale de acoperiş pot îmbunătăţi utilitatea autoturismului tău şi îi pot îmbunătăţi imaginea. Sunt, de asemenea, necesare pentru montarea de bare transversale adiţionale.

Scaune inteligente, complet rabatabile


Mulţumită designului inteligent al scaunelor din spate, acestea se pot plia complet, oferindu-ti un volum de încărcare de 1.800 litri, în spate, care este, de asemenea, uşor de accesat.