Noul Ford Ranger Thunder

NOUL FORD RANGER THUNDER


DESIGN SPECTACULOS ŞI SPECIFICAŢII UNICE

OFERITE CELUI MAI POPULAR PICK-UP DIN EUROPA


FORD ROMANIA - 18 MAI 2020


Noul Ford Ranger Thunder prezintă specificaţii exclusive precum noi culori contrastante la exterior şi un interior cu design intuitiv, fără compromisuri în ceea ce priveşte ergonomia

• Motor eficient şi puternic Bi-Turbo 2.0 litri EcoBlue, cutie de viteze automată cu 10 trepte, tracţiune integrală şi cabină dublă în echiparea standard

• Doar 4.500 de unităţi Ranger Thunder vor fi disponibile în toată Europa; Comenzile au fost deja lansate, iar primele maşini vor fi livrate de la sfârşitul acestei veri


DUNTON, MAREA BRITANIE, 18 MAI 2020 - Noul Ford Ranger Thunder conferă celui mai bine vândut pick-up din Europa, Ford Ranger, un design spectaculos şi specificaţii tehnice îmbunătăţite. Livrările vor începe la finalul acestei veri.


Disponibil în doar 4.500 de unităţi în toată Europa, Ranger Thunder adaugă specificaţii exclusive de design interior şi exterior câştigătorului premiului "Pick-up-ul internaţional al anului 2020" şi opţiuni de ergonomie bine-cunoscute în echiparea standard, oferind un design şi un nivel al confortului similare cu cele ale unui SUV, pe lângă capacitatea generoasă de încărcare şi de remorcare.


Propulsat de motorul diesel Ford EcoBlue de 2,0 litri Bi-Turbo, care oferă un cuplu de 213 CP şi 500 Nm, Ranger Thunder prezintă o cutie de viteze automată standard cu 10 rapoarte, permiţând o schimbare lină a treptelor de viteză şi performanţă fără efort atât pe şosea cât şi în off-road.


Derivat din bine-cunoscuta serie Ranger Wildtrak, Ranger Thunder combină specificaţii de top cu o capacitate de încărcare şi remorcare optimizată şi cu tracţiunea integrală.


"Cu un aspect puternic conturat, destinat clienţilor cărora nu le este teamă să fie observaţi, noul Ranger Thunder va fi o prezenţă inconfundabilă atât pe şosea cât şi în afara ei", a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa.


"Această completare de ergonomie, confort şi eleganţă adusă celui mai vândut pick-up din Europa este la fel de puternică şi de versatilă pe cât este de carismatică".


DESIGN PUTERNIC CONTURAT şI DISTINCTIV


Ranger Thunder este oferit într-o singură versiune de echipare, cu detalii atrăgătoare care evidenţiază exclusivitatea modelului şi accentuează caracterul său puternic.


Având nuanţa Sea Grey, modelul este echipat cu jante din aliaj de 18 inch negre şi prezintă inserţii Ebony Black pe grila frontală, bara de protecţie spate, scutul motorul, ramele proiectoarelor de ceaţă, barele de fixare a încărcăturii din benă şi mânerele uşilor. Accentele roşii îndrăzneţe de pe grilă şi de pe barele de fixare a încărcăturii din benă evidenţiază detaliile cheie şi sunt însoţite de etichete cu inscripţia "Thunder" cu efect 3D, ce se află pe bandourile portierelor faţă, precum şi pe hayon.


Farurile şi luminile de ceaţă de tip LED cu contur negru sunt şi ele în echiparea standard. Ranger Thunder include o protecţie pentru benă şi un rulou de acoperire a benei negru. Interiorul confortabil şi cu un aspect aparte oferă scaune din piele Ebony, cu broderie roşie "Thunder" şi cusături distinctive pe volan, pe scaune, pe planşa de bord şi în punctele cheie din habitaclu. Covoraşele negre pentru podea sunt, de asemenea, standard şi contrastează cu logo-ul evidenţiat cu roşu.


Noul Ford Ranger Thunder

PUTERE DOVEDITĂ A MOTORULUI


Puternicul motor bi-turbo EcoBlue de 2,0 litri a lui Ranger Thunder oferă o putere de tracţiune extraordinară. La turaţii joase, motorul foloseşte ambele turbocompresoare montate în serie pentru a îmbunătăţi nivelul de cuplu şi capacitatea de răspuns a vehiculului. La turaţii înalte, motorul furnizează putere maximă, utilizând doar turbocompresorul mare.


Transmisia automată cu 10 trepte de viteză a Ford oferă performanţe şi un nivel al durabilităţii dovedite, asemănătoare cu cele ale pick-up-ului Ford F-150 şi ale lui Ford Mustang. Aceasta prezintă o gamă largă a rapoartelor de transmisie şi un program de schimbare a treptelor de viteză în timp real, care se adaptează condiţiilor variate de şofat - permiţând selectarea angrenajului optim pentru performanţă, eficienţă a consumului de combustibil sau rafinament în orice scenariu de conducere.


Ranger Thunder dispune de un sistem de tracţiune integrală menit să îmbunătăţească abilităţile de rulare în off-road ale vehiculului şi să eficientizeze nivelul consumului de combustibil, acesta pornind de la 7,8 l/100 km şi emisii de CO2 pornind de la 205g/km (conform ciclului de testare NEDC) sau 9,1/100 km şi 239g/km (conform WLTP).


Ranger a fost cel mai bine vândut pick-up din Europa în 2019, cu 52.500 de vehicule vândute. *


în România, Ford Ranger este pentru al patrulea an consecutiv lider al segmentului de pick-up-uri. Din totalul volumelor vândute, aproximativ 80% reprezintă echipări de top, precum Ranger Raptor, Ranger Wildtrack şi Ranger Limited.


###

• Ford Europa raportează vânzări pentru cele 20 de pieţe tradiţionale europene unde este reprezentată prin intermediul Companiilor Naţionale de Vânzări (NSC): Austria, Belgia, Marea Britanie, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, România, Suedia şi Elveţia.


Consumurile declarate de combustibil/ energie, emisiile de CO2 cât şi cele declarate atunci când se foloseşte energia electrică pentru propulsie sunt determinate în conformitate cu cerinţele tehnice şi specificaţiile Regulamentelor europene (CE) 715/2007 şi (UE) 2017/1151 cu modificările ulterioare. Vehiculele uşoare aprobate cu ajutorul Procedurii de Testare a Vehiculelor Uşoare la nivel mondial (WLTP) vor avea consum de combustibil/ energie şi informaţii privind emisiile de CO2 pentru Noul Ciclu de Conducere European (NEDC) şi WLTP. WLTP va înlocui complet NEDC cel târziu până la sfârşitul anului 2020. Procedurile de testare standard aplicate permit compararea între diferite tipuri de vehicule şi producători diferiţi. în timpul eliminării treptate a NEDC, consumul de combustibil WLTP şi emisiile de CO2 sunt corelate cu NEDC. Va exista o oarecare variaţie faţă de economia anterioară de combustibil şi de emisii, deoarece unele elemente ale testelor s-au modificat, deci aceeaşi maşină ar putea avea un consum de combustibil şi emisii de CO2 diferite.


DESPRE FORD MOTOR COMPANY


Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, promovează şi asigură service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri şi autovehicule electrice Ford, precum şi autovehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi urmăreşte planul de a deveni lider în domeniile electrificare, autovehicule autonome şi soluţii de mobilitate. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în toată lumea. Pentru informaţii suplimentare privind Ford, produsele sale sau Ford Motor Credit Company, vizitaţi www.corporate.ford.com.


FORD EUROPA produce, vinde şi servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 45.000 de angajaţi la facilităţile proprii şi aproximativ 59.000 de angajaţi când sunt luate în considerate asocierile în participaţiune şi entităţile neconsolidate. în plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relaţii cu Clienţii şi 19 de facilităţi de producţie (12 deţinute integral sau asocieri în participaţiune consolidate şi şapte asocieri în participaţiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 - acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a început în 1911.