Noul Ford Transit Custom

NOUL FORD TRANSIT CUSTOM


Transit Custom a fost mereu renumit pentru puterea, funcţionalitatea şi fiabilitatea să. Acum, oferă o gamă şi mai largă de caracteristici inovatoare şi tehnologii inteligente, la care se adaugă o mai mare eficientă şi niveluri superioare de design şi execuţie. Efectul e că abia aştepţi să urci la volanul unei autoutilitare atât rafinate şi sofisticate.


Ajutor pentru a menţine limita de viteză


Noul Transit Custom vine acum cu Sistemul de Asistenţă Inteligentă pentru Controlul Vitezei, conceput pentru a spori controlul asupra vitezei, pentru ca tu să te concentrezi la drum. Mai întâi, camera Sistemului de Recunoaştere a Indicatoarelor Rutiere detectează automat limita de viteză curentă (dacă e activat), apoi ajustează automat setarea vitezei maxime la limita respectivă*.

*Este în continuare, responsabilitatea şoferului, să se asigure că respectă limitele de viteză. Sistemul de Asistenţă Inteligentă pentru controlul vitezei necesită tehnologia Tempomat Adaptiv.

Performanţa îmbunătăţită


Puterea şi cuplul sunt asigurate de o gamă de motoare Ford EcoBlue de 2,0 litri. Fiind deja în conformitate cu legislaţia strictă privind emisiile Euro 6.2, beneficiile acestor motoare avansate sunt îmbunătăţite de o serie de tehnologii inteligente şi economice.

SYNC 3. Hands-free, fără efort


Ford SYNC 3 este un sistem avansat care îţi permite să rămâi conectat şi să controlezi telefonul, muzica şi sistemul de navigaţie. Alege fie comenzile vocale, fie ecranul tactil color de 8", cu gesturi de "ciupire şi glisare" pentru a naviga intuitiv. Poţi chiar solicita o listă de restaurante locale doar spunând simplu "I'm hungry" ("Mi-e foame").

Menţine remorca pe banda de rulare


Sistemul de Stabilizare a Remorcii detectează "serpuirea" sau balansarea remorcii şi reduce viteza vehiculului pentru recuperarea controlului, ca remorcarea să fie mai uşoară. Sistemul încetineşte vehiculul, reducând cuplul motorului şi crescând treptat presiunea frânelor pe toate roţile.

Cel mai mare spaţiu de încărcare şi acces din clasa să


Noul Transit Custom oferă un spaţiu de încărcare impresionant în ceea ce priveşte toate cele trei dimensiuni: lungime de încărcare, lăţime de încărcare (de la un pasaj de roată la altul) şi înălţimea utilizabilă din interior. Prin urmare, transportă cu uşurinţă scânduri standard de 8' x 4', aşezate pe o parte sau plate, pe podea, trei europaleti şi obiecte lungi de până la 3 m, datorită zonei sale de depozitare unice. Pe scurt, această autoutilitară oferă un spaţiu de încărcare uriaş, de 6 metri cubi, cu perete despărţitor montat - iar această e doar versiunea cu ampatament scurt (L1). Ampatamentul lung (L2) oferă 6,8 metri cubi. O deschidere largă a uşii de încărcare laterală, o înălţime optimă de deschidere şi o treaptă inferioară de acces spate, asigură accesul fără efort la spaţiul de încărcare. Uşile glisante au şi ele un mecanism de verificare, ce le menţine deschise în siguranţă pentru încărcare.


Experienţa la volan


Noul Transit Custom ţi se va părea remarcabil de agil pentru o autoutilitară de dimensiuni medii. Şi vine la pachet cu o mulţime de caracteristici inteligente, ce fac condusul mai uşor. Caracteristicile indicate pe această pagină pot fi disponibile doar la unele modele. Când sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi opţiuni suplimentare, ce presupun costuri adiţionale. Pentru mai multe informaţii, descarcă broşura şi consultă specificaţiile actuale.


Adaptat la condiţii


Modurile de deplasare selectabile îţi permit să adaptezi performanţa modelului tău Transit, poţi alege dintre cele cinci moduri de deplasare disponibile: "Normal", "Alunecos", "Noroi/Fagase", "Tractare", iar pentru eficienţă maximă, EcoMode. Sistemul reglează diferite setări pentru a optimiza performanţa pentru condiţiile respective. Acestea includ reacţia pedalei de acceleraţie, setării ale volanului, precum şi comportamentul schimbatorului de viteze la vehiculele cu transmisie automată.

Ajutor pentru a menţine limita de viteză


Noul Transit Custom vine acum cu Sistemul de Asistenţă Inteligentă pentru Controlul Vitezei, conceput pentru a spori controlul asupra vitezei, pentru că tu să te concentrezi la drum. Mai întâi, camera Sistemului de Recunoaştere a Indicatoarelor Rutiere detectează automat limita de viteză curentă (dacă e activat), apoi ajustează automat setarea vitezei maxime la limita respectivă*.

*Este în continuare, responsabilitatea şoferului, să se asigure că respectă limitele de viteză. Sistemul de Asistenţă Inteligentă pentru controlul vitezei necesită tehnologia Tempomat Adaptiv.

Tempomat care se adaptează automat


Cu ajutorul tehnologiei Tempomat Adaptiv, alegi viteza cu care vrei să te deplasezi, iar sistemul o menţine constantă. Dacă senzorul RADAR incorporat detectează un vehicul în faţa, acesta va încetini maşina ta, pentru a menţine o distanţă prestabilită. Îndată ce drumul din faţă e liber, sistemul va accelera până la viteza aleasă.

Sistemul de Avertizare frontală e o tehnologie care face parte din Tempomatul Adaptiv şi a fost concepută pentru a te avertiza când accidental, te apropii prea mult de vehiculul din faţă.

Lasă vehiculul Transit să parcheze


Parcarea furgonetei pe o stradă aglomerată sau într-un spaţiu îngust poate fi dificilă. Dar Sistemul de asistenţa activă la parcare îţi uşurează parcarea mai mult decât ai putea crede. Odată activat, sistemul poate identifica un spaţiu perpendicular sau paralel adecvat, apoi te poate direcţiona să parchezi. Tot ce trebuie să faci este să frânezi sau să accelerezi conform instrucţiunilor. Tehnologia te poate ghida chiar şi pentru a ieşi dintr-un spaţiu de parcare atunci când doreşti să revii la drum. "Disponibil la un cost suplimentar".

Tehnologia care vede ce tu nu vezi


Sistemul de Asistenţă pentru Unghiul Mort utilizează senzori RADAR pentru a identifica autovehiculele ce se pot afla în unghiul mort. Aceştia sunt amplasaţi pe ambele părţi ale noului Transit Custom şi te avertizează prin intermediul unei lumini portocalii afişate în oglinda laterală.

Sesizează vehiculele pe care le-ai putea rata


Alerta la Intersectarea cu Traficul e o tehnologie complet nouă, ce face parte din noul Sistem de Asistenţă pentru Unghiul Mort (BLIS). când ieşi cu spatele din parcare şi ai vizibilitate redusă asupra traficului, Alerta la Intersectarea cu Traficul detectează vehicule care se apropie şi emite un sunet de avertizare. Această tehnologie aprinde o lumină în oglindă laterală exterioară (stânga sau dreapta, în funcţie de direcţia din care se apropie vehiculele) şi emite o avertizare pe afişajul multifuncţional.

Vede semnele de circulaţie pe care le-ai putea rata


Indiferent dacă semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictogramă cu viteza respectivă sau un semn de interzicere a depăşirii apare pe panoul de bord şi se schimbă de fiecare dată când pătrunzi într-o zonă cu o limită nouă.

Lumini de zi noi cu LED-uri, pentru stil şi vizibilitate


Foarte eficiente energetic, aceste lumini de zi avansate oferă un aspect aparte, ce pune în evidentă noul Transit Custom: te ajută să fii observat pe timpul zilei şi să vezi clar pe timpul nopţii.

Faruri cu acţionare automată


Farurile automate sunt prevăzute cu senzori ce detectează lumina când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condiţiilor de iluminare. Aceştia activează farurile cu acţionare automată şi uşurează condusul în condiţii de iluminat precar.

În plus, faza lungă automată comută temporar la faza scurtă, când detectează trafic din sens opus sau un alt vehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Apoi, sistemul revine automat la faza lungă, asigurând vizibilitate maximă.

O alertă care te atenţionează când părăseşti banda din greşeală


Dacă detectează că începi să părăseşti accidental banda, Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te atenţionează imediat printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unui indicator de avertizare vizuală.

Un plus de control în cazul pornirilor din rampă


Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în faţă atunci când porneşti din rampă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, oferindu-ti mai mult timp şi control atunci când muţi piciorul de pe pedala de franape cea de acceleraţie. Acest sistem este, de asemenea, util atunci când opreşti şi porneşti autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.

Îţi monitorizează direcţia


Lucrând împreună cu funcţia de recunoaştere a semnelor de circulaţie, alerta de sens incorect este concepută pentru a te avertiza vizual şi auditiv în cazul în care treci de un semn de circulaţie care indică intrarea interzisă şi pentru a te avertiza în cazul în care călătoreşti în sensul incorect pe un drum. (Disponibil numai pe două pieţe).

Sistemul de avertizare a şoferului îşi dă seama când eşti obosit


Sistemul de avertizare a şoferului monitorizează constant stilul personal de condus şi este conceput să detecteze orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puţin vigilent(a), o pictogramă de avertizare apare pe ecranul de bord, sugerandu-ti să iei o pauză. Dacă gradul de vigilenţă la volan scade şi mai mult, mesajul este repetat şi este însoţit de un semnal sonor.

Marşarier mai simplu


Stâlpi opritori, biciclete, ziduri joase... Camera video pentru vizualizare spate îţi arată tot ce e în spatele maşinii, pe un ecran integrat în consola centrală. Sistemul arată obiecte pe care le poţi omite şi în plus, afişează linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi şi în cele mai înguste spaţii. Camera se activează automat când dai în marşarier.

Senzori ce facilitează parcarea


Senzorii faţă şi spate pentru distanţă la parcare te ajută să stabileşti distanţa dintre maşina ta şi orice obstacol din faţă sau din spate. Când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare vizuală şi sonoră care se intensifică cu cât te apropii mai mult de obstacol.

Suspensie pneumatică spate


Sistemul de suspensie pneumatică spate se ajustează automat pentru a menţine o gardă la sol constantă, indiferent de condiţiile de încărcare. Prin urmare, te bucuri de o deplasare plăcută, indiferent dacă eşti singur, cu pasageri sau dacă vehiculul e încărcat la maximum.

Stabilizare în condiţii de vânt lateral


Ajută şoferul să menţină vehiculul pe banda de deplasare în condiţii de vânt puternic şi în rafale, folosind Sistemul de control electronic al stabilităţii, pentru a detecta momentul când vehiculul e afectat de vântul lateral.

Asistenţa de urgenţă Ford SYNC


Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC este Asistenţa de Urgenţă*. În caz de accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate utiliza un telefon mobil împerecheat şi conectat prin Bluetooth® pentru a te ajuta să efectuezi un apel direct către Serviciile de Urgenţă. Poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi cu personalul serviciului de urgenţă, dacă e cazul. Un aspect extrem de important este faptul că sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele tale GPS atunci când tu n-o poţi face.

*Asistenţa de Urgenţă Ford e disponibilă în peste 40 de ţări din Europa. Această caracteristică funcţionează când e conectată cu un telefon mobil compatibil pe care-l ai la ţine, în momentul în care un airbag este declanşat (cu excepţia airbagurilor pentru genunchi) sau când un senzor care înregistrează o coliziune, întrerupe pompa de combustibil. Asistenţa de urgenţă nu e disponibilă în toate limbile europene.


Performanţa


Noul Transit Custom e construit pentru a oferi o combinaţie de putere rafinată şi eficienţă remarcabilă a combustibilului şi niveluri reduse ale emisiilor, fără compromisuri.

Caracteristicile indicate pe această pagină pot fi disponibile doar la unele modele. Când sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi opţiuni suplimentare care presupun costuri adiţionale. Pentru mai multe informaţii, descarcă broşura şi consultă specificaţiile actuale.


Tehnologie avansată a motorului


Dispunând de o gamă de motoare diesel avansate, Ford EcoBlue, de 2,0 l, noul Transit Custom este mai puternic şi mai eficient ca niciodată. Fiind disponibil cu o gamă de patru grupuri motopropulsoare şi oferind un cuplu de până la 185 CP şi 405 Nm, îl vei găsi în mod garantat pe cel care corespunde nevoilor tale. Indiferent de modelul pe care îl aleg, fiecare motor respectă cu strictete standardele de emisii Euro 6.2. Vehiculul este disponibil chiar şi sub formă de vehicul electric hibrid uşor (mHEV) pentru o economie de combustibil şi mai mare şi emisii reduse.

Performanţa îmbunătăţită


Puterea şi cuplul sunt asigurate de o gamă de motoare Ford EcoBlue de 2,0 litri. Fiind deja în conformitate cu legislaţia strictă privind emisiile Euro 6.2, beneficiile acestor motoare avansate sunt îmbunătăţite de o serie de tehnologii inteligente şi economice.

Motoare Ford EcoBlue puternice şi eficiente


Concepute pentru a respecta standardele stricte de emisii Euro6, motoarele Ford EcoBlue 2.0l TDCi ale noului Transit Custom sunt disponibile în trei variante: 105 CP / 360 Nm, 130 CP / 385 Nm şi 170 CP / 405 Nm. Toate combină performanţa şi puterea excepţională cu consumul redus de combustibil şi emisiile.

Un aditiv care elimină poluarea


Un sistem de reducere catalitică selectivă foloseşte AdBlue®, un lichid bazat pe uree/apa pentru a converti emisiile de NOx din gazele de eşapament în azot şi apă. Apoi, un filtru de particule reduce peste 99% din particulele solide emise din gazele de eşapament generate de vehicul. Pentru a funcţiona corect, rezervorul de AdBlue® al motorului Ford EcoBlue de 2 litri trebuie să fie umplut cu lichid AdBlue®. În momentul în care nivelul lichidului e prea scăzut, sistemul va emite avertismente luminoase.

Foloseşti mai puţin combustibil, cu funcţia pornire-oprire automată


Atunci când te opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum farurile, aerul condiţionat, radioul şi sistemul Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză sau apasă pedala de acceleraţie, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în oraşe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Reîncărca bateria mai eficient


Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de încărcare regenerativă inteligentă reîncarcă bateria doar atunci când este nevoie şi, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operatiuni atunci când se apasă pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii.

Controlul accelerării te ajută să conduci mai economic


Această nouă opţiune inovatoare controlează rata de accelerare în funcţie de starea vehiculului tău Transit: fără încărcătură sau parţial încărcat. Prin urmare, e posibil să reduci consumul de combustibil cu până la 15%, în funcţie de stilul tău de condus. Tehnologia te poate ajuta de asemenea, să reduci nivelul de uzură normală a motorului, a frânelor şi a pneurilor, printre altele.

Transmisia automată SelectShift


Atât motorul de 130 CP, cât şi cel de 170 CP, sunt disponibile cu transmisia automată SelectShift cu şase trepte de viteză. Acesta este grupul motopropulsor standard ales pentru o gamă largă de stiluri de caroserie şi greutăţi brute ale vehiculului şi e proiectat pentru a oferi o experienţă de condus relaxantă şi fără probleme, în special în zone cu trafic aglomerat, cu opriri şi porniri frecvente. Cutia de transmisie îţi permite să schimbi vitezele manual, dacă doreşti, cu ajutorul butoanelor de pe schimbătorul de viteze de pe plânsă de bord. De asemenea, ai posibilitatea de a bloca treptele de viteză în condiţii de drum mai dificile. De exemplu, pe suprafeţele alunecoase sau în pantele cu înclinaţie mare.

Face ca întreţinerea vehiculului să fie simplă


Nouă funcţie de monitorizare a întreţinerii vehiculului va comunica orice informaţii privind întreţinerea sau service-urile viitoare necesare. Starea de funcţionare a furgonetei tale este afişată în panoul de bord şi poate include notificări cum ar fi, "Apă în combustibil", "Nivel scăzut al uleiului" şi multe altele. Prin identificarea timpurie a potentialelor probleme, sistemul poate ajuta la prevenirea reparaţiilor extinse şi costisitoare şi la reducerea timpului de nefunctionare a vehiculului.

Tehnologie de revizie inteligentă


Pentru a ajuta la maximizarea eficienţei şi a productivităţii, tehnologia inteligentă te asigură că nu eşti legat de intervalele de revizie tradiţionale. Tehnologia ţine cont de mai mulţi factori, inclusiv cantitatea şi calitatea uleiului, starea motorului, temperatura şi viteza, pentru a te asigura că vehiculul ajunge la revizie doar atunci când trebuie.


Confort


Rezistenţa se îmbină cu utilitatea, într-o cabină bine executată. Designul inteligent oferă spaţiu de depozitare din belşug. Iar cu o gamă largă de tehnologii inteligente, inclusiv Ford SYNC 3 la îndemână, poţi folosi cabina pe post de birou mobil.


Cheia către o lume mai bine conectată


Transit Custom este disponibil acum cu un modem FordPass Connect ***. Sistemul oferă o gamă largă de avantaje inestimabile, inclusiv Wi-Fi **** de până la 4G pentru până la zece dispozitive şi informaţii de trafic în timp real, trimise direct la sistemul de navigaţie prin satelit integrat în maşină. În timpul conectării cu aplicaţia FordPass de pe telefon, vei putea verifica dacă ti-ai amintit să blochezi uşile, iar dacă nu ai facut-o le poţi bloca sau debloca de la distanţă. Poţi chiar să vizualizezi pe hartă localizarea camionetei, astfel încât nu mai trebuie să îţi faceţi griji că ai uitat unde ai parcat atunci când te aflaţi în locuri nefamiliare.

SYNC 3. Hands-free, fără efort


Ford SYNC 3 este un sistem avansat care îţi permite să rămâi conectat şi să controlezi telefonul, muzica şi sistemul de navigaţie. Alege fie comenzile vocale, fie ecranul tactil color de 8", cu gesturi de "ciupire şi glisare" pentru a naviga intuitiv. Poţi chiar solicita o listă de restaurante locale doar spunând simplu "I'm hungry" ("Mi-e foame").

Scaune create pentru confortul călătoriei


Noile modele de scaune faţă au o nouă geometrie, ţesătura mai groasă, tapiţerie mai fină dar şi mai rezistentă pentru un plus de sprijin, confort şi călătorii mai relaxate. Cât despre configurarea asezării scaunelor, versiunile Transit Custom Kombi au scaune 2+1 tip flamingo pe al doilea şi al treilea rând, autoutilitară Transit Custom Kombi are scaune 2+1 tip flamingo pe al doilea rând, iar Transit Custom DCiV are o banchetă triplă pe al doilea rând.

Biroul tău mobil


Scaunul flexibil pentru pasagerul din faţă e dotat cu un loc de depozitare sub scaun, uşor de accesat şi suficient de mare pentru a depozita un laptop, dosare şi alte accesorii utile pentru birou. La seriile Trend, Limited şi Sport, scaunul vine cu o masă rabatabilă, aşezată pe partea superioară a spătarului scaunului central. Această masă are o suprafaţă utilizabilă de 345 mm x 240 mm, ceea ce înseamnă că poţi plasa cu uşurinţă un laptop sau un clipboard pe ea. Masa rabatabilă are de asemenea, două suporturi pentru pahare, o adâncitură pentru pixuri şi o curea de fixare elastică.

Spaţii de depozitare peste tot


Noul Transit Custom are o mulţime de spaţii de depozitare la îndemână. De exemplu, există un spaţiu de depozitare uşor accesibil în panoul de bord. Un torpedou ascuns, ce poate fi încuiat, şi suficient de mare pentru a păstra documente A4 iar, în funcţie de gama aleasă, poate fi şi luminat. Există de asemenea, un spaţiu de depozitare convenabil sub scaun, pentru obiecte de valoare. Iar un suport de pahare retractabil se află între scaunul şoferului şi cel al pasagerului din faţă (disponibil numai la versiunea cu transmisie manuală). Chiar şi uşile vehiculului sunt proiectate pentru a maximiza spaţiul cu ajutorul a două buzunare, în care pot incap lejer un clipboard A4 şi o sticlă de 2 litri.

Temperatura cabinei, uşor de reglat


Noul Transit Custom dispune de butoane de încălzire şi climatizare poziţionate la îndemână atât pentru şofer, cât şi pentru pasagerul din faţă. Dispozitivul de reglare a temperaturii din dreapta are o setare maximă de răcire şi încălzire, în timp ce cadranul din stânga controlează viteza ventilatorului când setarea temperaturii e pe un alt gradient decât cel maxim. În funcţie de specificaţiile vehiculului, butoanele dintre cele două cadrane sunt destinate controlarii direcţiei fluxului de aer (parbriz şi faţă, picior), scaunelor încălzite, parbrizului încălzit, geamurilor spate încălzite, oglinzilor încălzite şi aerului condiţionat.

Un sistem de iluminare mai bun pentru o încărcare mai uşoară şi mai sigură


Luminile LED luminoase şi eficiente din punct de vedere energetic pentru zona de încărcare sunt de nepreţuit atunci când lucrezi în spatele autovehicului. O altă inovaţie simplă, dar practică.

Stergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie


Stergatoarele de parbriz cu senzori pentru detectarea ploii se activează în secunda în care detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, apoi îşi reglează vitezea pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Poţi alege dintre mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă apă trebuie să se acumuleze înainte ca stergatoarele să se activeze.

Curăţă parbrizul repede, cu opţiunea de Curăţare Rapidă


Această dotare inteligentă a fost creată pentru a-ti permite să pleci rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să atingi un buton şi filamente extrem de subţiri se supraincalzesc pentru a curăţa parbrizul de gheaţă, ceaţă şi abur, precum şi pentru a ajuta la dezgheţarea ştergătoarelor.


Siguranţa


Noul Transit Custom stabileşte noi standarde pentru un vehicul comercial în ce priveşte protecţia pasagerilor şi a încărcăturii sale. O gamă largă de tehnologii sofisticate de asistenţă a şoferului poate ajuta în situaţii potenţial periculoase, inclusiv Sistemul de Asistenţa Pre-Coliziune, cu detectarea pietonilor şi frânarea automată. Există de asemenea, un înveliş al caroseriei extrem de solid, sistemul de Controlul Stabilităţii la Răsturnare şi două opţiuni de alarme de ultimă oră.


Caracteristicile indicate pe această pagină pot fi disponibile doar la unele modele. Când sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi opţiuni suplimentare ce presupun costuri adiţionale. Pentru mai multe informaţii, descarcă broşura şi consultă specificaţiile actuale.


Menţine remorca pe banda de rulare


Sistemul de Stabilizare a Remorcii detectează "serpuirea" sau balansarea remorcii şi reduce viteza vehiculului pentru recuperarea controlului, că remorcarea să fie mai uşoară. Sistemul încetineşte vehiculul, reducând cuplul motorului şi crescând treptat presiunea frânelor pe toate roţile.

Protecţie continuă împotriva răsturnării


Senzorul unic Ford pentru rata de deviere ajută Sistemul de reducere al efectului de răsturnare să menţină pneurile pe sol, în special când centrul de greutate e ridicat şi când vehiculul parcurge viraje cu partea exterioară mai coborâtă.

Un sistem ce protejează pietonii


Sistemul de Asistenţă Pre-Coliziune detectează vehiculele mai lente de pe drumul din faţă sau pietonii care s-ar intersecta cu traseul vehiculului, semnaland prezenţa lor. Dacă nu reacţionezi, sistemul aplică automat frânele. Această tehnologie e concepută pentru reducerea severităţii accidentelor sau evitarea completă a acestora, funcţionând cu eficienţă la viteze până în 80 km/h (presupunând că vehiculul şi carosabilul sunt în stare normală).

Siguranţă de 5 stele


Ca dovadă a capacităţii sale de a te proteja pe ţine şi pe pasagerii tăi, Noul Transit Custom a primit 5 stele Euro NCAP.

Protecţie continuă împotriva răsturnării


Senzorul unic al Ford pentru Rata de Deviere, ajută sistemul de control al stabilităţii la răsturnare să menţină pneurile pe sol, mai ales când centrul de greutate e ridicat şi când vehiculul parcurge viraje cu partea exterioară mai coborâtă.

Sistem de airbaguri îmbunătăţit


Noul Transit Custom e disponibil cu cortină, airbaguri şofer, pasager şi laterale şi un sistem de activare îmbunătăţit.


Utilitate


Noul Transit Custom e plin de caracteristici ingenioase şi practice pentru a te ajuta să lucrezi mai simplu şi mai eficient. Spaţiul de încărcare generos oferă acces excepţional pentru a uşura încărcarea. Transit Custom e de asemenea, proiectat să menţină costul de proprietate la un nivel minim.


Caracteristicile indicate pe această pagină pot fi disponibile doar la unele modele. Când sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi opţiuni suplimentare ce presupun costuri aditionale. Pentru mai multe informaţii, descarcă broşura şi consultă specificaţiile actuale.Cel mai mare spaţiu de încărcare şi acces din clasa sa


Noul Transit Custom oferă un spaţiu de încărcare impresionant în ceea ce priveşte toate cele trei dimensiuni: lungime de încărcare, lăţime de încărcare (de la un pasaj de roată la altul) şi înălţimea utilizabilă din interior. Prin urmare, transportă cu uşurinţă scânduri standard de 8' x 4', aşezate pe o parte sau plate, pe podea, trei europaleti şi obiecte lungi de până la 3 m, datorită zonei sale de depozitare unice. Pe scurt, această autoutilitară oferă un spaţiu de încărcare uriaş, de 6 metri cubi, cu perete despărţitor montat - iar aceasta e doar versiunea cu ampatament scurt (L1). Ampatamentul lung (L2) oferă 6,8 metri cubi. O deschidere largă a uşii de încărcare laterală, o înălţime optimă de deschidere şi o treaptă inferioară de acces spate, asigură accesul fără efort la spaţiul de încărcare. Uşile glisante au şi ele un mecanism de verificare, ce le menţine deschise în siguranţă pentru încărcare.

Zona utilă de încărcare şi depozitare


Noul Transit Custom are o dotare unică, concepută pentru a-i extinde spaţiul de încărcare. Un perete despărţitor pe toată înălţimea şi lăţimea desparte zona de încărcare de cabina pasagerilor. Acest perete despărţitor e prevăzut cu un panou rabatabil la nivelul podelei. Asta înseamnă că poţi încărca articole cu o lungime maximă de 3 m prin uşile din spate, în zona de încărcare extinsă sub scaunele duble pentru pasageri ale autoutilitarei, chiar şi în cazul versiunii cu ampatament scurt. Această dotare inteligentă îţi permite să pastezi echipamentele de valoare în vehicul, în loc să le aşezaţi la vedere pe plafon.

O uşă laterală la nivel


O nouă şină de uşă inteligent concepută şi acoperită pentru a masca mecanismul. Rezultatul? Îmbunătăţirea eficienţei aerodinamice şi reducerea zgomotului.

Protecţie maximă cu o caroserie extrem de rezistentă


Borul şi alte oţeluri rezistente sau ultra-rezistente reprezintă peste 40% din caroseria noului Transit Custom, inclusiv piesele celulei de siguranţă a pasagerilor. Aceasta face ca vehiculul să fie extrem de uşor şi rezistent la impact. Designul caroseriei a fost de asemenea optimizat, folosindu-se peste 4.500 de simulări pe computer şi 30 de teste de impact complet asupra vehiculului.

Portbagajul de acoperiş integrat îmbunătăţeşte confortul, economia şi emisiile de zgomot


Portbagajul de acoperiş inovator se rabatează complet când nu este utilizat. Pe lângă faptul că scapi de corvoadă montării şi demontării unui portbagaj convenţional, acesta îţi permite să treci pe sub restricţii de 2 m (cu excepţia modelului cu masa totală maximă autorizată de 3.400 kilograme). De asemenea, te ajută să economiseşti combustibil, prin reducerea rezistenţei la înaintare şi oferă o experienţă de şofat mai silenţioasă, prin estomparea zgomotului produs de vânt.

Protecţie special concepută pentru planşeul de încărcare


O căptuşeală a planşeului de încărcare uşor de curăţat, înseamnă că nu trebuie să montezi propria husă. Acest planseu de mare capacitate te lasă să împingi înăuntru şi să tragi afară cu uşurinţă bunurile, face mai rapidă şi mai uşoară curăţarea şi te ajută să menţii valoarea reziduală a autoutilitarei tale.

Sisteme de ancorare a încărcăturii mai practice, mai sigure


Punctele de fixare sunt de obicei, montate în podea. Dar poate fi greu de ajuns la ele când vrei să fixezi încărcătura. Prin urmare, Transit Custom are puncte de fixare poziţionate chiar deasupra podelei pe peretele lateral al spaţiului de încărcare. Asta lasă podeaua liberă de obstacole, facilitând accesul, elimină murdăria şi permite menţinerea unei căptuşeli noi şi curate, pentru podeaua de încărcare. Puncte suplimentare de fixare sunt prevăzute la înălţimea taliei şi a umerilor, incorporate în structura vehiculului şi fiecare poate suporta o greutate considerabilă de 30 kg de încărcătură.

Deschide uşile la 90 de grade


Pentru practicabilitate şi uşurinţă în folosire, uşile din spate pot fi blocate în poziţie deschis la 90 de grade, braţele de verificare intrând în uşă când nu sunt folosite. Autocolantele de mare vizibilitate de pe marginea interioară a uşii reflectă lumina, avertizandu-i pe ceilalţi participanţi la trafic de prezenţa vehiculului. Până şi închiderea uşilor e acum mai uşoară, datorită ieşirilor îmbunătăţite de extragere a aerului, ce ameliorează acumularea presiunii aerului în zona de încărcare.

Viraje uşoare


Noul Transit Custom are un diametru de bracaj de numai 10,96 metri*, lucru impresionant pentru un vehicul de dimensiunea să. Acest lucru face condusul în oraş, cu parcări şi opriri temporare, mult mai uşor.


* Versiunea L1 cu jante din oţel de 15 "; 11,6 m cu roti de 16"; 11,8 m cu jante de 17 ", 12,2 m cu jante din aliaj de 18" (opţional)

Prize, mufe şi porturi: toate la îndemână


Există un compartiment de deasupra volanului / consolei de bord ce pune la îndemână un număr de caracteristici utile. De exemplu, o priză de 12V, o intrare auxiliară şi un port USB standard. O a doua priză de alimentare de 12V şi un port USB sunt, de asemenea, amplasate convenabil lângă schimbătorul de viteze.


Puteţi chiar instala o priză de 240V care să dea o putere de 150 W.