Ford Fiesta

Simte. Fiecare. Moment. Fiesta.

Tempomat care se poate adapta automat la conditiile de trafic

Tempomat care se poate adapta automat la conditiile de trafic

Cu ajutorul tehnologiei tempomatului adaptiv, alegi viteza cu care doresti sa te deplasezi, iar sistemul o va mentine constanta. Daca senzorul RADAR incorporat detecteaza un vehicul in fata, acesta iti va incetini vehiculul, pentru a mentine o distanta prestabilita. De indata ce drumul din fata devine liber, sistemul va accelera pana la viteza aleasa.

Intrari si iesiri din parcare fara stres

Parcarea poate fi cu adevarat o bataie de cap. Dar nu si cu Fiesta. Si aceasta deoarece sistemul de Asistenta activa la parcare foloseste o combinatie de tehnologii pentru a-ti face mai mult decat sa te directioneze in locurile de parcare. Sistemul de asistenta la iesirea din parcare te ajuta si sa iesi din acestea. Sistemul pentru parcare paralela si perpendiculara poate sa detecteze daca masina are loc intr-un anumit spatiu si sa te bage cu spatele in locul respectiv. Iar sistemul de asistenta la parcarea laterala te atentioneaza, de asemenea, daca exista obstacole in lateral.

Intrari si iesiri din parcare fara stres
Tehnologie care vede ce tu nu poti vedea

Tehnologie care vede ce tu nu poti vedea

Un Sistem de asistenta pentru unghiul mort foloseste senzori RADAR care pot scana unghiurile moarte de pe ambele parti ale vehiculului tau Fiesta. Si daca detecteaza un vehicul pe care tu nu il poti vedea, o lumina portocalie afisata in mod vizibil in oglinda laterala de pe partea corespunzatoare se va aprinde pentru a te avertiza. Daca iesi cu spatele dintr-un loc de parcare si ai vizibilitate redusa asupra situatiei traficului, Alerta la intersectarea cu traficul poate detecta vehicule care se apropie si poate emite un sunet de avertizare. Aceasta tehnologie declanseaza, de asemenea, o lumina pe oglinda retrovizoare exterioara: stanga sau dreapta, in functie de directia din care se apropie vehiculele.

Un sistem avansat care te ajuta sa pastrezi banda de rulare

Sistemul de mentinere a benzii de rulare utilizeaza o camera orientata in fata, pentru a detecta daca ai iesit in mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la parasirea benzii te avertizeaza apoi printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui indicator de avertizare vizuala. Daca reactionati mai greu sau nu reactionati deloc, Sistemul de asistenta la pastrarea benzii iti poate oferi asistenta cu cuplul de directie, pentru a te ajuta sa revii pe banda corecta. Aceasta tehnologie este conceputa pentru suprafete rutiere cu mai multe benzi (precum autostrazile), asa ca se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putand fi dezactivata si manual.

Un sistem avansat care te ajuta sa pastrezi banda de rulare
O dinamica a condusului adaptata pentru tine

O dinamica a condusului adaptata pentru tine

Fiesta Active este, deja, o masina flexibila. Dar poti personaliza si mai in detaliu experienta la volan, ajustand reactia la acceleratie, responsivitatea directiei, ba chiar si rapiditatea cu care se schimba vitezele. Modurile selectabile includ 'Normal', 'Eco' si 'Slippery' (Suprafete alunecoase).

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata

Indiferent daca semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictograma cu viteza respectiva sau un semn de interzicere a depasirii apare pe panoul de bord si se schimba de fiecare data cand patrunzi intr-o zona cu o limita noua.

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata
Asistenta de urgenta Ford SYNC

Asistenta de urgenta Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care iti poate salva viata este Asistenta de urgenta ****. In cazul putin probabil al unui accident, cand se activeaza airbagul sau se dezactiveaza pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil imperecheat si conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct catre Serviciile de urgenta, in locul tau Poti alege sa intrerupi apelul sau sa discuti cu personalul serviciului de urgenta, daca e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informatii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar si atunci cand ti-ai pierdut cunostinta.   

Marsarier mai simplu si mai sigur

Stalpi opritori, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vedere spate iti arata tot ce se afla in spatele masinii, pe un ecran integrat in consola centrala. Sistemul iti arata obiecte pe care le-ai putea omite si in plus, afiseaza linii virtuale pentru a te ajuta sa parchezi si in cele mai inguste spatii. Camera se activeaza automat cand selectezi treapta de marsarier.

Marsarier mai simplu si mai sigur
Te ajuta sa pastrezi distanta

Te ajuta sa pastrezi distanta

Atunci cand in fata ta se afla alt vehicul, panoul de bord iti poate indica distanta pana la acesta. Indicatorul foloseste trei culori – de la gri, pentru distanta cea mai lunga, pana la rosu pentru cea mai scurta. Poti ajusta sensibilitatea indicatorului pentru a il adapta stilului tau de condus.

Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata, cand pornesti din panta. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurandu-ti mai mult timp si control, cand muti piciorul de pe pedala de frana, pe cea de acceleratie. Acest sistem este de asemenea util cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Un plus de control in cazul pornirilor in rampa
Drumuri mai putin obositoare, mai economice

Drumuri mai putin obositoare, mai economice

Tempomatul prevazut cu dispozitivul ajustabil de limitare a vitezei te ajuta sa-ti mentii vehiculul in limita de viteza prestabilita de  tine. Te poate ajuta sa economisesti combustibil, sa reduci situatiile de depasire a vitezei si, la fel ca toate sistemele de control al vitezei, iti permite sa mentii viteza aleasa fara sa fi nevoit sa tii piciorul pe pedala de acceleratie.

Galerie Ford Fiesta

Ford Fiesta - 0 - Simte. Fiecare. Moment. Fiesta.
Ford Fiesta - 1 - Simte. Fiecare. Moment. Fiesta.
Ford Fiesta - 2 - Simte. Fiecare. Moment. Fiesta.
Ford Fiesta - 3 - Simte. Fiecare. Moment. Fiesta.
Ford Fiesta - 4 - Simte. Fiecare. Moment. Fiesta.
Ford Fiesta - 5 - Simte. Fiecare. Moment. Fiesta.
Ford Fiesta - 6 - Simte. Fiecare. Moment. Fiesta.
Ford Fiesta - 7 - Simte. Fiecare. Moment. Fiesta.