Ford Focus

Asistentul tau personal in timpul condusului

Ford Co-Pilot360 combina o gama de tehnologii care, la un loc, iti fac experienta de condus mai confortabila si mai placuta ca niciodata. De exemplu, tempomatul adaptiv cu „Stop & Go” iti regleaza in mod automat viteza de deplasare pe baza vitezei vehiculului din fata. Daca traficul incetineste pana se opreste de tot, motorul se va opri in mod automat si va reporni atunci cand drumul va fi liber. Sistemul poate chiar sa recunoasca indicatoarele de viteza si iti va regla viteza in mod corespunzator. Tehnologia de centrare pe banda poate oferi de asemenea, asistenta de directie, respectand marcajele drumului pentru a te ajuta sa te pozitionezi pe mijlocul benzii pe care te afli.

Asistentul tau personal in timpul condusului
Intrari si iesiri din parcare fara stres

Intrari si iesiri din parcare fara stres

Asistenta activa la parcare de cea mai recenta generatie nu doar te directioneaza in locurile de parcare, ci si controleaza acceleratia, schimbarea vitezelor si franarea. Aceasta tehnologie inteligenta, disponibila la modelele Focus, face ca parcarea sa fie lipsita de orice efort. Dupa activare, este suficient sa sellectezi o parte a drumului si daca doresti o parcare paralela sau perpendiculara. Apoi, apasa si mentine apasat butonul si lasa masina sa faca toata treaba in locul tau.

Faruri care te ajuta sa vezi in viraje

Farurile si luminile de zi LED, Ford Dynamic, cu iluminat adaptiv ofera un model de lumina precisa si intensa, care se regleaza automat pentru a se potrivi unor conditii de drum si de condus diferite. In plus, faza lunga anti-orbire se regleaza automat, pentru a nu-i orbi pe colegii de trafic, iar acest sistem nou poate chiar „citi” curba drumului pentru a lumina colturile si intersectiile inainte de a intra in acestea.

Faruri care te ajuta sa vezi in viraje
Dinamici de condus adaptate pentru tine

Dinamici de condus adaptate pentru tine

Personalizeaza-ti experienta de condus modificand raspunsul pedalei de acceleratie si chiar comportamentul schimbatorului de viteze, pentru a se potrivi stilului tau de condus. Modurile de deplasare selectabile includ „Normal”, „Eco” si „Sport”.

Inteligent, convenabil si cu economie de spatiu

Frana electromecanica este o simpla adaugire care are unele avantaje surprinzatoare. De exemplu, iti ofera mai mult spatiu in cabina, este usor de aplicat si nu va trebui sa efectuezi service-ul franelor la aceleasi intervale ca de obicei. Iar pentru a pune frana, tot ce trebuie sa faci este sa apesi un buton din consola centrala.

Inteligent, convenabil si cu economie de spatiu
Informatii importante pe scurt

Informatii importante pe scurt

Afisajul de la nivelul capului proiecteaza informatiile vehiculului tau in campul vizual, astfel incat ramani la curent fara a trebui sa iti iei ochii de la drum, privind in jos la tabloul de bord. Informatiile afisate pe ecranul color pot fi, de asemenea, complet personalizate pentru a se potrivi preferintelor tale.

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata

Indiferent daca semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, sistemul de Recunoastere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. Pictogramele pentru limitele de viteza si de interdictie a depasirii sunt afisate pe instrumentarul de bord, avertizandu-te in privinta restrictiilor.

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata
Ajutor pentru a sta sub limita de viteza

Ajutor pentru a sta sub limita de viteza

Sistemul de asistenta inteligenta pentru controlul vitezei este conceput pentru a-ti mari controlul asupra vitezei, permitandu-ti sa te concentrezi la drum. Mai intai, o camera orientata in fata detecteaza in mod automat limita de viteza actuala. Daca este activat, sistemul ajusteaza setarea vitezei maxime la acea limita.Tooltip

O directie ce reactioneaza mai bine in situatii de urgenta

Sistemul de asistenta la viraje de urgenta te ajuta sa virezi in jurul vehiculelor oprite sau mai lente pentru a evita coliziunile. Sistemul utilizeaza radar si o camera video pentru a detecta vehiculele din fata care se deplaseaza mai lent sau stationeaza si ofera asistenta la viraje de urgenta pentru a te ajuta sa eviti un vehicul in cazul in care coliziunea este iminenta. Tehnologia se activeaza daca nu este spatiu suficient pentru a evita o coliziune prin franare, iar tu initiezi o actiune de evitare.

O directie ce reactioneaza mai bine in situatii de urgenta
Un sistem avansat care te ajuta sa iti pastrezi banda

Un sistem avansat care te ajuta sa iti pastrezi banda

Sistemul de mentinere a benzii de rulare utilizeaza o camera orientata in fata, pentru a detecta daca ai iesit in mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de asistenta la mentinerea benzii asigura asistenta prin cuplul de directie, pentru a te ajuta sa revii pe banda corecta. Daca roata ta atinge linia de demarcatie dintre benzi sau dinspre marginea drumului, sistemul de avertizare la parasirea benzii te avertizeaza apoi printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui avertisment vizual. Tehnologia se dezactiveaza automat la viteze mai mici de 64 km/h sau poate fi dezactivata si manual.

Tehnologie care vede ce tu nu poţi vedea

Sistemul de asistenta pentru unghiul mort utilizeaza senzori RADAR pentru a identifica autovehiculele care se pot afla in unghiul mort. Senzorii sunt amplasati pe ambele parti ale modelului tau Focus si te avertizeaza prin intermediul unei lumini portocalii, afisate in mod vizibil in oglinda laterala.

Tehnologie care vede ce tu nu poţi vedea
Tehnologie care poate evita coliziuni multiple

Tehnologie care poate evita coliziuni multiple

Franarea dupa coliziune te ajuta la reducerea posibilitatii unei coliziuni secundare in eventualitatea unui accident. Daca sistemul detecteaza un accident, va actiona automat franele. Aceasta ajuta la evitarea deplasarii masinii spre masinile din traffic sau catre alte obstacole de pe drum.

Te ajuta sa te deplasezi in directia corecta

Avertizarea de deplasare pe contrasens utilizeaza o camera orientata in fata si informatii de la sistemul de navigatie pentru a detecta daca te deplasezi in sensul incorect al traficului. Sistemul te avertizeaza vizual si auditiv, in cazul in care conduci in sensul incorect, astfel incat sa poti opri si lua masurile necesare.

Te ajuta sa te deplasezi in directia corecta
Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata, cand pornesti din panta. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurandu-ti mai mult timp si control, cand muti piciorul de pe pedala de frana, pe cea de acceleratie. Acest sistem este de asemenea util cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Control maxim la viraje

Sistemul de control avansat al cuplului motor culege informatii privind suprafata de rulare de 100 de ori pe secunda. (Aceasta inseamna de 33 ori mai rapid decat o clipire din ochi.) Cu ajutorul acestor informatii, sistemul echilibreaza puterea transmisa la nivelul fiecareia dintre cele doua roti din fata. Acest lucru maximizeaza aderenta si imbunatateste manevrabilitatea, ajutandu-te sa iei virajele si sa parcurgi zonele serpuite ale drumului.

Control maxim la viraje
Siguranta de 5 stele

Siguranta de 5 stele

Focus este dotat cu tehnologii avansate de siguranta. Unele dintre sisteme sunt menite sa reduca gravitatea coliziunilor, iar altele pot contribui la evitarea in totalitate a acestora. Ca dovada a aptitudinii sale de a va proteja – pe tine, pe pasagerii tai si pe ceilalti participant la trafic – Focus a primit o evaluare Euro NCAP de 5 stele la testele pe baza noilor protocoale si standard din 2018.

Tehnologie care te ajuta sa vezi dupa colt

Tehnologia camerei video cu unghiuri multiple te ajuta sa identifici traficul care vine din spate. Afisand o imagine la 180 de grade, te ajuta sa localizezi obstacolele pe care nu le poti vedea peste umar sau in oglinda retrovizoare, atunci cand dai cu spatele.

Tehnologie care te ajuta sa vezi dupa colt

Brosura Ford Focus

Galerie Ford Focus

Ford Focus - 0 - undefined
Ford Focus - 1 - undefined
Ford Focus - 2 - undefined
Ford Focus - 3 - undefined
Ford Focus - 4 - undefined
Ford Focus - 5 - undefined
Ford Focus - 6 - undefined
Ford Focus - 7 - undefined