Ford Mondeo

Tempomatul adaptativ, care opreste si reporneste automat automobilul

Tempomatul adaptativ, cu tehnologia de oprire-pornire automata iti permite sa alegi viteza pe care sistemul sa o mentina constanta. Daca senzorul RADAR incorporat detecteaza un vehicul in fata, va incetini vehiculul pentru a mentine o distanta prestabilita si chiar poate sa opreasca vehiculul complet in conditii de trafic greu. De indata ce drumul din fata devine liber, sistemul va accelera din nou pana la viteza aleasa.

Tempomatul adaptativ, care opreste si reporneste automat automobilul
Lumini de zi cu LED-uri pentru stil si vizibilitate

Lumini de zi cu LED-uri pentru stil si vizibilitate

Eficiente energetic si cu un nou design remarcabil, noile lumini avansate LED de zi te ajuta sa fii observat in timpul zilei.

Un sistem avansat care te ajuta sa pastrezi banda de rulare

Sistemul de mentinere a benzii de rulare utilizeaza o camera orientata in fata, pentru a detecta daca ai iesit accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la parasirea benzii te avertizeaza apoi printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui indicator de avertizare vizuala. Daca reactionezi mai greu sau nu reactionezi deloc, Sistemul de asistenta la mentinerea benzii iti poate oferi asistenta cu cuplul de directie, pentru a te ajuta sa revii pe banda corecta. Aceasta tehnologie e conceputa pentru suprafete rutiere cu mai multe benzi (precum autostrazile), asadar se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putand fi dezactivata si manual.

Un sistem avansat care te ajuta sa pastrezi banda de rulare
Incredere chiar si in conditii schimbatoare

Incredere chiar si in conditii schimbatoare

Un sistem de tractiune integrala (AWD) inteligenta poate determina cata aderenta, cat balans in viraje si ce nivel de reactie sunt necesare in conditii de vreme umeda, uscata sau cu gheata si pe teren schimbator. Tehnologia poate muta tractiunea pe puntea din fata sau din spate, in functie de cerinte. Iar acest sistem de „cuplu la cerere” asigura o manevrabilitate exceptionala si eficienta imbunatatita.

Parcare si mai usoara

Asistenta activa la parcare te poate directiona sa efectuezi atat parcari paralele, cat si perpendiculare. Poate manevra in spatii paralele cu doar 20% mai lungi decat vehiculul tau. Pur si simplu, apesi un buton, iar senzorii acestui sistem inovator vor identifica spatiul suficient de mare, cand treci pe langa el. Apoi sistemul va prelua controlul directiei iar tu doar actionezi pedala de acceleratie, cutia de viteze si frana (urmarind instructiunile de pe ecran si semnalele sonore), iar sistemul de asistenta la iesirea din parcare este creat pentru a te ajuta sa iesi din spatii inguste in cazul parcarilor paralele, in acelasi fel.

Parcare si mai usoara
Suspensie bine ajustata, pentru o deplasare mai rafinata

Suspensie bine ajustata, pentru o deplasare mai rafinata

Mondeo beneficiaza de o suspensie spate multi-brat reproiectata. Acest sistem avansat este usor, rigid si perfect ajustat, pentru a asigura raspuns, control si calitate a deplasarii.

Un tempomat mai inteligent

Acest sistem regleaza regleaza viteza de deplasare pe baza vitezei vehiculului din fata. Daca traficul incetineste pana se opreste de tot, aceasta tehnologie inteligenta poate opri complet vehiculul. Iar cand celelalte masini se pune din nou in miscare, masina va accelera automat pana la viteza setata in prealabil.

Un tempomat mai inteligent
Te ajuta sa vezi, fara a-i orbi pe ceilalti soferi

Te ajuta sa vezi, fara a-i orbi pe ceilalti soferi

O functie utila pentru deplasarile pe timp de noapte, faza lunga automata, comuta temporar la faza scurta atunci cand detecteaza trafic din sens opus sau un alt autovehicul in fata, pentru a nu-i orbi pe ceilalti soferi. Apoi, sistemul revine automat la faza lunga, asigurand vizibilitate maxima.

Directie servoasistata care reactioneaza la orice situatie

Directia servoasistata electric (EPAS) se ajusteaza automat la viteza de rulare si la conditiile de drum. La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului sa fie mai usoara, imbunatatind manevrabilitatea. La viteze ridicate, cand ai nevoie de mai mult control , directia devine mai rigida. Acum, cu ajutorul controlului asupra devierii de la cursul normal, EPAS ia de asemenea in calcul, vantul care bate din fata si alte conditii de drum, in timp ce Controlul activ al vibratiilor reduce vibratiile nedorite, resimtite la nivelul volanului.

Directie servoasistata care reactioneaza la orice situatie
Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

Sistemul de asistent la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata atunci cand porniti din rampa. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurandu-ti mai mult timp si control atunci cand muti piciorul de pe pedala de frana pe cea de acceleratie.

Marsarier mai simplu si mai sigur

Stalpi opritori, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vedere spate iti arata tot ce se afla in spatele masinii, pe un ecran integrat in consola centrala. Sistemul iti arata obiecte pe care le-ai putea omite si in plus, afiseaza linii virtuale pentru a te ajuta sa parchezi si in cele mai inguste spatii. Camera se activeaza automat cand selectezi treapta de marsarier.

Marsarier mai simplu si mai sigur
Asistenta de urgenta Ford SYNC

Asistenta de urgenta Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care iti poate salva viata este Asistenta de urgenta ****. In cazul putin probabil al unui accident, cand se activeaza airbagul sau se dezactiveaza pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil imperecheat si conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct catre Serviciile de urgenta, in locul tau Poti alege sa intrerupi apelul sau sa discuti cu personalul serviciului de urgenta, daca e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informatii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar si atunci cand ti-ai pierdut cunostinta.

Brosura Ford Mondeo

Galerie Ford Mondeo

Ford Mondeo - 0 - undefined
Ford Mondeo - 1 - undefined
Ford Mondeo - 2 - undefined
Ford Mondeo - 3 - undefined
Ford Mondeo - 4 - undefined
Ford Mondeo - 5 - undefined
Ford Mondeo - 6 - undefined
Ford Mondeo - 7 - undefined